02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.03.2024 11:31 | Son Güncelleme: 26.03.2024 11:52

NYT yazdı: CBS, Altın Küre için 5 yıllık anlaşma imzaladı

Altın Küre Ödülleri için uzun vadeli yeni bir yayın anlaşması yapıldı. Yayın için CBS ile yapılan 5 yıllık anlaşma hakkında NYT yaşam destek ünitesine bağlı bir şov için ihtiyaç duyulan desteğin sağlandığını yazdı
NYT yazdı: CBS, Altın Küre için 5 yıllık anlaşma imzaladı

John Koblin / New York Times

Altın Küre (Golden Globes) Ödülleri bir kez daha uzun vadeli bir yayın merkezine sahip oldu. CBS yaptığı açıklamada töreni yayınlamak için beş yıllık bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Böylece yaşam destek ünitesine bağlı olan şov için ihtiyaç duyulan destek gelmiş oldu. Anlaşma aynı zamanda birkaç yıl önce izleyici alışkanlıklarının ödül törenlerinde çöküşe yol açmasıyla tehlikeye giren yayınlara daha geniş destek sağlıyor. Neredeyse tüm programların izlenme oranları son iki yıldır artıyor. CBS Başkanı George Cheeks yaptığı açıklamada, "CBS'in bu yılki yayın için Altın Küre ile yaptığı işbirliği her iki taraf için de büyük bir kazanım oldu ve 2024'teki ödül programları için güçlü bir ivme oluşturdu" dedi. Mali koşullar açıklanmadı.

Etnik tartışmalar

Altın Küre'nin uzun süredir yayıncısı olan NBC, çeşitli etik ve çeşitlilik skandallarının ödül şovunu tehlikeye atmasının ardından etkinlikten vazgeçti. 2021 yılında Los Angeles Times gazetesi, Altın Küre'yi yöneten organizasyonda hiç siyahi üye bulunmadığını bildirmiş ve Hollywood'da önemli bir tepkiye yol açmıştı. NBC 2022'de Altın Küre'yi yayınlamayı reddetti ve 2023'te daha düşük bir ücret karşılığında ödül şovunu yayınladıktan sonra (ve bu süreçte reytinglerde rekor düşüş elde ettikten sonra) yayın ağı etkinlikten temelli olarak uzaklaştı.

Tören reytinglerinde artış yaşanıyor

Bu yıl CBS, bir yıllık bir sözleşmeyle şovu yayınlamaya karar verdi. Bu yılki tören için yapılan eleştiriler sert olsa da (Vanity Fair töreni "neredeyse tam bir felaket" olarak nitelendirdi) tören 9,4 milyon izleyici ile 2023'teki 6 milyonun biraz üzerindeki düşük izleyici sayısına göre bir artış sağladı. Oscar ve Grammy Ödülleri'nin izlenme oranları da 2022'den bu yana arttı ve her ikisi de 2024'te son dört yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Tony Ödülleri de geçen yıl mütevazı bir artış gösterdi. Yine de gösteriler on yıl öncesine göre önemli ölçüde azalmış durumda. Emmy Ödülleri hiç toparlanamadı ve ocak ayında 4,3 milyon izleyiciyle en düşük seviyeye geriledi.

Birçok sektör yöneticisi, izleyici sayısındaki düşüşün bir kısmını, tekrarlanan reklam aralarıyla dolu 3-1/2 saatlik etkinliklere daha az tolerans gösterilmesine bağladı. Yöneticiler ayrıca bazı izleyicilerin, özellikle Trump yönetimi sırasında, ödül konuşması yapan sanatçıların sözlerinin siyasi niteliği nedeniyle yabancılaşmış hissettiklerini söyledi. Birçok televizyon yöneticisi, özellikle Emmy Ödülleri'nin her yıl dört yayın kanalı arasında dönüşümlü olarak yayınlanan etkinliğe büyük yatırım yapabilecek özel bir yayıncıya sahip olmamasından muzdarip olduğunu söyledi.

Töreni agresif bir şekilde pazarlayabilir

CBS artık Altın Küre'yi ileriye dönük olarak agresif bir şekilde pazarlayabilir. CBS Başkanı Cheeks yaptığı açıklamada, "Altın Küre CBS'in yıllık takvimine bir başka önemli ve değerli tanıtım platformu ekleyen türünün tek örneği olan canlı bir etkinliktir" dedi.

©️ 2024 The New York Times Company