17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.03.2024 17:42 | Son Güncelleme: 11.03.2024 17:43

Oppenheimer damgası, çıplak sunucu, sessiz protesto: 2024 Oscar Ödülleri'nde neler yaşandı?

96'ncı kez sahiplerini bulan Oscar Töreni'nde Oppenheimer 7 ödülle geceye damga vurdu. Emma Stone'un en iyi kadın oyuncu ödülünü alması kimilerine göre bir hayal kırıklığıydı. Sahneye çıplak çıkan sunucu John Cena izleyenleri kahkahaya boğdu. Kırmızı halıda ise sessiz bir Gazze protestosu hakimdi
Charles Roven, Emma Thomas ve Christopher Nolan, 10 Mart 2024'te Los Angeles'taki Dolby Theatre'da düzenlenen 96. Akademi Ödülleri'nde "Oppenheimer" filmiyle en iyi film ödülünü alırken. (Amir Hamja/The New York Times)
Charles Roven, Emma Thomas ve Christopher Nolan, 10 Mart 2024'te Los Angeles'taki Dolby Theatre'da düzenlenen 96. Akademi Ödülleri'nde "Oppenheimer" filmiyle en iyi film ödülünü alırken. (Amir Hamja/The New York Times)

Bu yıl 96'ncısı düzenlenen Akademi Ödülleri sahiplerini buldu. 13 adaylığı bulunan Christopher Nolan'ın yönettiği Oppenheimer filmi geceden 7 Oscar'la ayrıldı. Los Angeles'taki Dolby Theatre'da gerçekleştirilen töreni bu yıl da Jimmy Kimmel sundu. En iyi kadın oyuncu Oscar'ı Poor Things'deki rolüyle Emma Stone'a giderken en iyi erkek oyuncu Oppenheimer'dan Cillian Murphy'nin oldu.

2024 Oscar Ödülleri'ni yorumlayan Burak Göral Martin Scorsese’nin 10 dalda aday gösterilen önemli filmi Dolunay Katilleri'nin sürpriz bir şekilde hiç ödül almadığını yazdı. 

En İyi Kadın Oyuncu yarışının, bu ödül sezonunun başlarında Lily Gladstone’un da Emma Stone'un da en iyi ödülleri kazanmasıyla birlikte en çetin bir mücadelelerden biri olacağı kesindi. Oscar yaklaştıkça Gladstone en iyi kadın oyuncu ödülünün favorisi olarak ortaya çıktı. Ancak ödülü Poor Things'deki rolüyle Emma Stone kazandı. Bazı eleştirmenlere göre bu durum büyük bir hayal kırıklığıydı. 

 Ryan Gosling'in canlandırdığı Ken karakteri Oscar sahnesinde de kendini belli etti. Gosling, filmin hit şarkısı “I’m Just Ken”i Oscar töreninde sahnede canlı olarak seslendirdi. 96’ncı Akadami Ödülleri’nde ‘en iyi orijinal şarkı’ kategorisinde aday gösterilen Gosling ayakta alkışlansa da ödülü bir diğer Barbie şarkısı What Was I Made For? kazandı. 

Oscar Töreni'nin belki de en komik anlarından biri sunucu John Cena'nın sahneye çıplak çıkmasıydı. 50 yıl önce Oscar'da yaşanan bir olaya gönderme olarak yapılan espride Cena "Erkek vücuduyla şaka olmaz" dedi. 

 Sessiz Gazze protestosu

Törenin kırmızı halısında Gazze için sessizce ateşkes çağrısı yapıldı. Billie Eilish, Mark Ruffalo, Ava DuVernay ve birçok katılımcı kırmızı rozet takarak ateşkese dikkat çekti. NYT, pek çok ünlünün çağrı konusunda isteksiz davrandığı bir dönemde rozetlerin kayda değer bir istisna olduğunu yazdı

New York Times, Oscar'ın kırmızı halısındaki ünlüleri inceleyerek en iyi 19 tarzı sıraladı. Gazeteye göre bu yılki tören kıyafetlerinde zarif, abartılı ve hatta politik bir moda vardı.