09 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.01.2024 12:41 | Son Güncelleme: 09.01.2024 12:48

Unity Software 1800 çalışanını işten çıkaracak

Küçülmeye giden teknoloji şirketleri arasına video oyun yazılımı şirketi Unity Software de katıldı. Şirketten yapılan açıklamada 1800 kişinin işten çıkarılacağı ve böylece iş gücünde yüzde 25’lik kesintiye gidileceği söylendi
Unity Software 1800 çalışanını işten çıkaracak

Yiwen Lu / New York Times

Video oyun yazılımı sağlayıcısı Unity Software, iş gücünün yüzde 25’ini keseceğini duyurdu. 2024’ün teknoloji endüstrisindeki ilk büyük işten çıkarmalardan biri olan karardan 1800 çalışan etkilenecek. Unity, aldığı küçülme kararının ana faaliyet alanına yeniden yapılanma, yeniden odaklanma, kendisini uzun vadeli ve kârlı büyüme için yeniden konumlandırma olanağı vereceğini söyledi. Şirket, karardan şirket genelindeki tüm ekiplerin etkileneceğini belirtti.

Teknoloji şirketleri pandemiden etkilendi

Geçtiğimiz hafta Xerox, odağını fotokopi makinelerinden kaydırıp servislere yönelteceğini açıklamasının ardından 2024'ün ilk çeyreğinde 23.000 personelinin yüzde 15’ini işten çıkaracağını açıkladı. Geçen yıl ekonomik koşullar ve şirket büyümelerine yönelik iyimser tahminlerin ardından on binlerce çalışanı işten çıkaran teknoloji sektörü için 2024 de zorlu bir yıl olacak gibi görünüyor. Pek çok teknoloji şirketi en kötüsünün geride kaldığını söylese de çok az firma pandemi öncesindeki satış ivmesini kazanabildi.

Şirket sıfırlandı

Unity, kasım ayında geçici CEO James Whitehurst'ün kazanç açıklaması sırasında şirketin sıfırlandığını duyurmasının ardından 265 kişiyi işten çıkarmıştı. Şirket, açıklamasında kararın hafife alınmadığını ve etkilenen çalışanlara yardım etmekte kararlı oldukları söylendi. San Francisco merkezli şirketin yazılımı, 2 milyondan fazla geliştiricinin video oyunlarına destek veren temel bir donanım.

Geçen sonbaharda Unity, fiyatlarındaki değişiklik nedeniyle dünya çapında binlerce oyun geliştiricisinden büyük tepki gördü. Sonunda şirketi kârlılığa kavuşturmayı amaçlayan yeni fiyat yapısı, oyunları popülerlik kazandıkça geliştiricilere daha fazla ücret verecekti. Ekim ayında, fiyatlandırma değişikliğinin ana savunucularından John Riccitiello, Unity'de dokuz yılın ardından CEO olarak istifa etti. Şirket, şikayetlerin ardından bazı değişikliklerin ölçeğini küçülttü.

© 2024 The New York Times Company