13 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.12.2022 15:59 | Son Güncelleme: 31.12.2022 16:00

2022'nin en çok merak edilen podcast'leri

2022 yılı Türkiye’de podcast yayıncılığı açısından oldukça verimliydi. Yeni podcast’ler yayın hayatına başladı, popüler yayınlar devam bölümleriyle bize ulaşmaya devam etti. Podcast tanıtım platformu turkcepodcast.com en çok merak edilen yayınlardan oluşan Top 100 listesini bu yıl da yayınladı
Selim Karakaya
Selim Karakaya
2022'nin en çok merak edilen podcast'leri

1. Ortamlarda Satılacak Bilgi

 Bu yayında konu kısıtlaması yok. Kültür sanattan psikolojiye, kişisel gelişimden felsefeye geniş bir aralıkta özel dosyalar olarak tanımlayabileceğimiz bilgiler ve detaylarla buluşuyoruz. Ortamlarda satma konusuna bir yorum yapamayız elbette ama Merve’nin yayını kuşkusuz yılın tüm mecralarda en çok konuşulan podcast’i oldu. İstikrarlı yayın trafiğiyle de alkışı hak ediyor.

 Nereden Dinlerim? SpotifyApple

2. Biraz Konuşabilir miyiz?

Evet, İlker Gümüşoluk ve Kemal Ayça iftiharla sunuyor. Radyoda, sahnede ve sosyal medyada ürettikleriyle tanıdığımız iki ismin bir araya gelerek başladığı yayın “arkadaş muhabbeti” haliyle bu yıl da herkesin keyifle takip ettiği bir podcast oldu. İlker ve Kemal’in her konuda söyleyecek şeyleri, yapacak derin analizleri bu yıl da bitmedi yani. Bakalım yeni yılda bizi hangi tespitler bekliyor?

Nereden Dinlerim? Spotify,  Apple

3.  Nilay Örnek Soruyor, Nasıl Olunur?

Nasıl Olunur, henüz çok genç olan Türkiye podcast pazarında şimdiden “klasik” olarak tanımlananlardan birine dönüştü. Nilay Örnek her bölümde mesleklerini ustalıkla icra ettiğini düşündüğü insanlara nasıl başardıklarını, nasıl devam edebildiklerini soruyor. Br gazeteci dokunuşunu açıkça hissedebildiğimiz yayınlar, ilgi alanınıza göre bir rol-model ismi mutlaka bulabileceğiniz kadar geniş bir arşive ulaştı ve bu yıl da en çok takip edilenlerden biri oldu.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

4.  Meksika Açmazı

 Son birkaç yıldır ortaya çıkardığı projeler ve sahne isimleriyle herkesin dikkatini çeken radyo klasiği Rabarba ekibi yine iş başında. Ekip "O konuda gerçekten ne düşünüyorsun? Bu zor durumdan nasıl çıkarsın? Peki en yakın arkadaşını satar mısın?" gibi sorulara cevaplar arayarak yola çıkıyor ama tahmin edebileceğiniz gibi sohbetin gideceği yer hiç belli değil. Sahnelere de taşınan bu podcast için mikrofonda Mesut Süre, Fazlı Polat ve Anlatanadam var.

Nereden Dinlerim? SpotifyApple

5. Barış Özcan ile 111 Hz

 Özenle hazırlanan YouTube yayınlarıyla dikkat çeken Barış Özcan bu defa sadece sesiyle ve aynı özenle hazırladığı podcast içerikleriyle karşımızda. Bazı hikayelerin ancak dinlenerek anlaşılabileceği iddiasıyla yola çıkılan yayında sanat, tasarım ve teknoloji dünyasından sıradışı hikayeler paylaşılıyor. Arşivlik bölümlere sahip olan yayın, bu yıl çok merak edilip çok dinlenen podcast’lerden biri oldu.

 Nereden Dinlerim? Spotify, Apple