29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 13.09.2022 08:34 | Son Güncelleme: 13.09.2022 08:56

74. Emmy Ödülleri’nin kazananı HBO

Dizi platformları arasında süren rekabet ödül törenlerine de yansıyor. Televizyonun Oscarları kabul edilen Emmy Ödülleri'ne bu yıl HBO dizileri damga vurdu
74. Emmy Ödülleri’nin kazananı HBO

HBO ve HBO Max, 74. Emmy Ödülleri’nde en çok kategoride ödül kazanan platform olarak zirveye geri döndü. HBO/HBO Max toplamda 38 Emmy kazandı ve 2021'deki 19 ödüllük galibiyetini ikiye katladı.

HBO, The White Lotus sayesinde mini dizi kategorisinde 10 ödül aldı. Ayrıca Mike White hem en iyi senaryo hem de en iyi yönetmen kategorilerini kazandı. Bu galibiyetler, The White Lotus yıldızları Jennifer Coolidge ve Murray Bartlett'in mini dizide en iyi yardımcı kadın oyuncu ve erkek oyuncu ödülleriyle birleştirildi. 

Gecede, The White Lotus en iyi mini dizi ödülünü alırken, Succession en iyi drama dizisi ödülünü kazandı. Euphoria, ikinci sezonu için altı heykelciği evine götürdü. Dizinin yıldızı Zendaya, drama dalında en iyi kadın oyuncu ödülünü ikinci kez aldı. 

HBO Max’in Hacks’i ikinci sezonu için üç Emmy kazandı. Dizinin başrolü Jean Smart ikinci kez komedi dalında en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı. The Crown ve Queen's Gambit gibi diziler sayesinde geçen yıl 44 Emmy alan Netflix, bu yıl 26 ödüllü ikinci sırada yer aldı.  

Apple TV+ dizilerinden Ted Lasso ise en iyi komedi dizisi dalında ikinci heykelciğini kazandı. Ayrıca oyuncular Jason Sudeikis ve Brett Goldstein da komedi dalında en iyi oyunculuk ödüllerini eve götürdü. HBO/ HBO Max, Creative Arts Emmy Ödülleri'nden aldığı 26 galibiyetle Primetime Emmy Ödülleri'nde lider oldu. Netflix 23 ile hemen arkasında yer alıyor.