28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 13.09.2022 04:58 | Son Güncelleme: 13.09.2022 11:18

İşte bu yılın kazananları: 74. Emmy Ödülleri sahiplerini buldu

Televizyon dünyasının Oscar'ları olarak kabul edilen 74. Emmy Ödülleri'nin sahipleri açıklandı. 25 dalda aday olan Succession geceden üç ödülle ayrıldı. 26 yaşındaki Zendaya, Euphoria'daki rolüyle Drama Dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü ikinci kez kazandı
Instagram/televisionacad
Instagram/televisionacad

Academy of Television Arts & Sciences tarafından, ABD primetime televizyon programcılığının değerlendirilmesiyle verilen Emmy Ödülleri, sahiplerini buldu. 

Birçok etkinlik gibi Covid-19 nedeniyle protokollerinde değişiklik yapılan etkinliklerden biri olan Emmy Ödülleri bu yıl ilk kez normal şekilde gerçekleştirildi. Geçen yıl sınırlı olan kırmızı halı, 74. Primetime Emmy Ödülleri için tüm hızıyla geri döndü. Tören Los Angeles'taki Microsoft Tiyatrosu'nda seyircilerle birlikte canlı gerçekleştirildi.

En iyi mini dizi The White Lotus

20 adaylığı olan mini dizi The White Lotus, geceden 5 ödülle ayrıldı. The White Lotus, mini dizi kategorisinde olağanüstü başarısını sürdürerek en iyi dizi ödülünü aldı. Başlangıçta altı bölüm olarak planlanan dizinin Ekim ayında ikinci sezonunun çıkması planlanıyor. Murray Bartlett ve Jennifer Coolidge, mini dizi kategorisinde yardımcı aktör ve yardımcı aktris ödülleriyle ilk Emmy’lerini aldılar ve şovun yaratıcısı Mike White, en iyi yönetmen ve senaryo kategorilerini de kazandı. 

Hala ödülü alan en genç kadın

Çok konuşulan şovlardan biri olan Euphoria'daki performansıyla Zendaya, Drama Dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Kelly Clarkson, Zendaya'ya hit HBO dizisindeki Ruby Rue Bennett rolü için ödülünü takdim etti. Laura Linney (Ozark), Melanie Lynskey (Yellowjackets), Reese Witherspoon (The Morning Show), Jodie Comer ve Sandra Oh (Killing Eve) gibi rakipleri varken Zendaya bu ödülü ikinci kez kazandı. Şimdi 26 yaşında olan Zendaya, ödülü alan en genç kadın olmaya devam ediyor. İlk en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandığında 24 yaşındaydı. 

Squid Game iki Emmy kazandı

Squid Game'in yönetmeni Hwang Dong-hyuk, bir drama dizisi için en iyi yönetmen dalında Emmy ödülünü kabul ederken, bu Emmy'nin son olmayacağını umduğunu söyledi. Lee Jung-jae, Netflix draması Squid Game'deki baş rolüyle drama dalında en iyi erkek oyuncu Emmy'sini kazandı. Aktör, bu kategoride ilk kez aday ve ilk kez kazandı. 

En iyi drama dizisi: Succession

HBO'nun Succession'ı, şimdiye kadar ödülü kazanan ilk yabancı dilde dizi olmaya çalışan Squid Game de dahil olmak üzere rakiplerini geride bırakarak en iyi drama dizisi dalında Emmy kazandı. 

Succession ilk olarak 2020'de en büyük ödülü kazandı ancak pandemi gecikmeleri nedeniyle geçen yıl Emmy Ödülleri'nde başarısız oldu. Geçen yıl ödülü kazanan The Crown, Netflix'e şimdiye kadarki ilk en iyi drama ödülünü kazandırdı.

74. Emmy Ödülleri'nde kazananların listesi:

Drama Dalında En İyi Dizi: Succession
En İyi Komedi Dizisi: Ted Lasso
En İyi Mini Dizi: The White Lotus
Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu: Lee Jung-jae, Squid Game
Drama Dalında En İyi Senaryo: Jesse Armstrong, Succession
Komedi dalında En İyi Kadın Oyuncu: Jean Smart, Hacks
Drama Dalında En İyi Kadın Oyuncu: Zendaya, Euphoria
Drama Dalında En İyi Yönetmen: Hwang Dong-hyuk, Squid Game
Mini Dizide En İyi Erkek Oyuncu: Michael Keaton, Dopesick
Mini Dizide En İyi Kadın Oyuncu: Amanda Seyfried, The Dropout
Mini Dizide Yardımcı Erkek Oyuncu: Murray Bartlett, The White Lotus
Mini Dizide Yardımcı Kadın Oyuncu:  Jennifer Coolidge The White Lotus
Dramada Yardımcı Erkek Oyuncu: Matthew Macfadyen, Succession
Dramada Yardımcı Kadın Oyuncu: Julia Garner, Ozark
Komedi Dalında Yardımcı Erkek Oyuncu: Brett Goldstein, Ted Lasso
Komedi Dalında Yardımcı Kadın Oyuncu: Sheryl Lee Ralph, About Elementary
Komedi Dalında En İyi Erkek Oyuncu: Jason Sudeikis, Ted Lasso
Komedi Dalında En İyi Yönetmen: MJ Delaney , Ted Lasso, No Weddings And A Funeral
Komedi Dalında En İyi Senaryo: Quinta Brunson, Abbott Elementary, Pilot
Mini Dizide En İyi Senaryo: Mike White, The White Lotus