25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.09.2022 07:10 | Son Güncelleme: 13.09.2022 07:23

Lee Jung-Jae, drama dalında en iyi erkek oyuncu Emmy’sini kazanan ilk Asyalı oldu

Squid Game'deki rolüyle drama dalında en iyi erkek oyuncu kategorisinde ilk kez Emmy'ye aday gösterilen Lee Jung-Jae, altın heykeli evine götürdü. Bu kategoride ödül kazanan ilk Asyalı aktör olan Jung-Jae, aynı zamanda Emmy kazanan dördüncü Asyalı aktör oldu
Lee Jung-Jae, drama dalında en iyi erkek oyuncu Emmy’sini kazanan ilk Asyalı oldu

Lee Jung-jae, Squid Game ile 74. Emmy Ödülleri’nde tarihe geçti. 49 yaşındaki aktör, popüler dizideki performansıyla bu yıl drama dalında en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı. Bu başarısıyla Lee Jung-jae, bu kategoride ödül kazanan ilk Asyalı aktör oldu. 

Jung-jae, Better Call Saul’dan Bob Odenkirk, Ozark’tan Jason Bateman, Severance’dan Adam Scott ve Succession’dan Brian Cox ve Jeremy Strong gibi zorlu rakipleri karşısında galibiyet elde etti.

Lee Jung-jae, ödül konuşmasında, "Televizyon Akademisi'ne teşekkür ederim, Netflix'e teşekkür ederim ve hepimizin karşılaştığı gerçekçi sorunları harika bir senaryo ile beyaz perdede bu kadar yaratıcı bir şekilde hayata geçirdiği için yönetmenimize teşekkür ederim. Teşekkürler, Squid Game ekibi. Kore'de izleyen herkese teşekkür ederim" dedi. Ardından Korece konuşmasını tekrarladı. 

Squid Game’in Seong Gi-hun’u Emmy’deki kategorilerin herhangi birinde kazanan dördüncü Asyalı aktör oldu ve İngilizce dışındaki bir dildeki rol için drama ödülünü kazanan ilk kişi oldu. 

Squid Game, geçen yıl Eylül ayında Netflix’te yayınlanmaya başladı. Güney Kore draması yakaladığı başarının ardından Haziran ayında ikinci sezon onayı aldı. Ayrıca dizinin yönetmeni Hwang Dong-hyuk da ilk Emmy adaylığından en iyi yönetmen ödülünü kazandı. 

Squid Game bu yıl toplam 14 Emmy adaylığı aldı ve bu yılın başlarında Yaratıcı Sanatlar Emmy'sinde dört Emmy ödülü kazandı. En önemlisi, aktris Lee You-mi, Ji-yeong rolüyle bir drama dizisinde en iyi konuk kadın oyuncu dalında altın bir heykeli evine götürdü.