24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.11.2022 12:21 | Son Güncelleme: 20.11.2022 12:30

95 yaşındaki Angela Álvarez Latin Grammy’de en iyi yeni sanatçı ödülünü kazandı 

İlk albümünü geçen yıl çıkartan Angela Álvarez, Latin Grammy Ödüllerinde en iyi yeni sanatçı ödülünü kazandı. 95 yaşındaki Álvarez, ödülü kazanan en yaşlı sanatçı oldu
95 yaşındaki Angela Álvarez Latin Grammy’de en iyi yeni sanatçı ödülünü kazandı 

Angela Álvarez 95 yaşındaki, en iyi yeni sanatçı dalında Latin Grammy ödülü kazandı ve ödülün şimdiye kadarki en yaşlı sahibi oldu. Küba asıllı Amerikalı şarkıcı, onlarca yıldır şarkı yazdı ve bunları yalnızca arkadaşları ve ailesi için söyledi. Ancak 90 yaşına geldiğinde Hollywood’ta bir gece kulübünde ilk konserini verdi.

Torunu Carlos, şarkılarını o konsere ev sahipliği yapan aktör ve Kübalı arkadaşı Andy García'nın yardımıyla bir albüme kaydetti.  Kendi adını taşıyan albüm geçen yıl çıktı ve Perşembe günkü Latin Grammy'lerinde adaylığı ve Silvana Estrada ile ortak bir galibiyeti kazanmasını sağladı.

"Her zaman bir çıkış yolu vardır"

Álvarez törende ödülünü alırken, “Henüz hayallerini gerçekleştirmemiş olanlar şunu bilsinler ki hayat zor olsa da her zaman bir çıkış yolu vardır ve inanç ve sevgi ile her şey başarılabilir” dedi. 

The Guardian'da yer alan habere göre Álvarez’in devrim öncesi Küba'da büyüyen babası ve büyükbabası, müzik sevgisinin peşinden gitmesini yasakladı. Ama evlenip çocukları olunca gizlice şarkılar yazmaya başladı. Küba devriminde Álvarez, dört çocuğunu ABD’ye gönderdi. 95 yaşındaki sanatçı bunun hayatının en zor kararı olduğunu söyledi. Daha sonra kendisi de çocuklarının yanına gitti. Aile, Louisiana'nın başkenti Baton Rouge'a yerleşti. Burada kocasını ve tek kızını kanserden kaybetti. Şarkı yazmaya ve şarkı söylemeye devam etti, çalışmalarını çoğunlukla yalnızca kendisine en yakın olanlarla paylaştı.

Küba'da büyüdüğünü ve Avalon'daki ilk konserine hazırlandığını anlatan Miss Angela adlı bir belgeselde yer almayı kabul ettiğinde bu durum değişti. Álvarez'in Miss Angela'da kahramanı olarak tanımladığı García, daha sonra ona başrolünü oynadığı Father of the Bride’ın yeni versiyonunda bir rol verdi. Filmde, Álvarez Quiéreme Mucho'yu söyledi. 

People.com, müzik yayını Billboard'dan alıntı yaparak, Álvarez'in besteci ve yapımcı torunu Carlos'un Los Angeles'a gitme ve kendi adını taşıyan ilk albümünü kaydetme fikrini ona verdiğini yazdı.

Perşembe günü 23.Latin Grammy Ödülleri'nde Estrada ile birlikte en iyi yeni sanatçıyı kazanan Álvarez,  tüm hayalperestleri en çılgın umutlarını parlak tutmaya teşvik etti. Álvarez, “Vazgeçenler oldu ama ben vazgeçmedim, hep savaştım. Size söz veriyorum asla çok geç değil” diye konuştu.