04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.08.2023 22:41 | Son Güncelleme: 06.08.2023 23:03

Barbie gişede 1 milyar doları aştı

Warner Bros, Barbie filminin gişe satışlarının iki haftadan uzun bir süre önce gösterime girmesinden bu yana ABD'de ve dünya çapında 1 milyar doları aştığını duyurdu
Barbie gişede 1 milyar doları aştı

Warner Bros yaptığı açıklamada filmin hafta sonu boyunca yurtiçi sinemalardan 459 milyon dolar, yurtdışından ise 572,1 milyon dolar olmak üzere toplam 1,03 milyar dolar hasılat elde ettiğini belirtti. Bu rakam medya analiz firması Comscore tarafından da teyit edildi.

Warner Bros Pictures'ın yerel dağıtım başkanı Jeff Goldstein ve uluslararası dağıtım başkanı Andrew Cripps, "Dağıtım şefleri olarak bir filmin performansı karşısında nutkumuzun tutulduğu pek görülmemiştir ama Barbie en iyimser tahminlerimizi bile alt üst etti" dedi.

Oyuncu kadrosu

Oscar adayı yazar ve yönetmen Greta Gerwig'in yönettiği ve Margot Robbie ile Ryan Gosling'in Barbie ve Ken'i canlandırdığı film, Mattel'in ikonik oyuncak bebeğini gerçek dünyaya doğru bir maceraya gönderiyor. Filmde bu iki ikonik karaktere pek çok ünlü isim hayat veriyor. Kingsley Ben-Adir, Scott Evans, Simu Liu, Ncuti Gatwa; Ken'in farklı versiyonlarını oynarken, Hari Nef, Emma Mackey, Dua Lipa, Anna Cruz Kayne, Sharon Rooney, Issa Rae, Kate McKinnon, Nicola Coughlan, Alexandra Shipp ve Ritu Arya; Barbie'nin farklı versiyonlarını canlandırıyor.

Barbie ve Ken'i canlandıran farklı oyunculara ek olarak Helen Mirren, anlatıcı rolünde karşımıza çıkıyor. Aeric Ferrera, Gloria; Will Ferrell, Mattel CEO; Emerald Fennell, Midge ve Michael Cera da Allan karakterlerine hayat veriyor.

Hikayesi

Senaryosunu Greta Gerwig ve Noah Baumbach'ın birlikte kaleme aldığı film; Kusursuz Barbie dünyasındaki düzeni sorgulamaya başlayan Barbie'nin, tüm kuralları yıkıp gerçek dünyaya kaçmasını anlatıyor.  Yapım sözde kusurları nedeniyle sürgüne gitmeye zorlandığı için gerçek dünyada bir maceraya atılan ve bu yolda mükemmelliğin ancak gerçekten kendi içinde bulunabileceğini keşfeden bir oyuncak bebeği merkezine alıyor.

Oppenheimer 550 milyon dolarda kaldı

Universal Pictures’ın Oppenheimer’ı ise dünya çapında 500 milyon doları geçti. Yapım Kuzey Amerika’da 28,7 milyon dolar kazanarak yerelde 228,6 milyon doları buldu. Toplamda ise 552,9 milyon dolar hasılata ulaştı.

The Super Mario Bros'un peşinde

Barbie bilet satışları bu yıl, Nisan ayında gösterime giren ve gişede toplam 1,357 milyar dolar hasılat elde eden "The Super Mario Bros"un ardından ikinci sırada yer aldı.