29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 15.07.2022 15:52 | Son Güncelleme: 15.07.2022 16:51

Bodrum'da Mine Söğüt ve Barış İnce'yi buluşturan edebiyat söyleşisi

Başkalarının Tanrısı kitabı geçtiğimiz nisan ayında raflarda yerini alan ünlü yazar Mine Söğüt ve Sarsıntı romanı ile en iyi roman dalında 2019 Melih Cevdet Anday Edebiyat Ödülü’nü kazanan Barış İnce Bodrum'da okurlarıyla buluşacak
Bodrum'da Mine Söğüt ve Barış İnce'yi buluşturan edebiyat söyleşisi

Türk edebiyatının iki önemli ismi Mine Söğüt ve Barış İnce Bodrum Gümüşlük'te edebiyat söyleşisinde biraraya geliyor. 

Edebiyatla dolu yazar-okur buluşması 16 Temmuz Cumartesi günü saat 17’de Bodrum Belediyesi  tarafından işletilen Bodrum Gümüşlük Cafe’de (Belediye Çay Bahçesi) gerçekleşecek.

 Barış İnce'nin portresi

Barış İnce, 1982’de İzmir’de doğdu. İlköğrenimini İzmir Mustafa Reşit Paşa İlköğretim Okulu’nda, ortaöğrenimini İzmir Karşıyaka Anadolu Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi’nde İngilizce İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. Uluslararası ekonomi dergisi BusinessWeek dergisinde muhabirliğe başladı. 2007 yılında BirGün gazetesinde editör olarak işe girdi.

 Bu gazetede haber müdürlüğü, yazı işleri müdürlüğü gibi görevlerde bulundu. BirGün Pazar’da öyküleri yayım­landı. 2013 yılında Çağdaş Gazeteciler Derneği, 2014 yılında ise Tür­kiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından Yılın Başarılı Gazetecisi Ödülü’ne layık görüldü. Yedi Yetmiş çocuk edebiyat dergisini çıkardı. Bavul ve Ot Dergi’de öykü ve denemeleri, BirGün gazetesinde makaleleri yayımlanıyor. İlk romanı Çelişki 2017 yılında çıkan İnce Çelişki ve Sarsıntı romanları ile tanınıyor.

Neye Göre adlı bir tiyatro oyunu bulunan Barış İnce geçtiğimiz hafta çıkan son romanı, Köksüzler'in imza gününde Bodrum’daki okurlarıyla da ilk kez buluşacak.

Sarsıntı romanı ile en iyi roman dalında 2019 Melih Cevdet Anday Edebiyat Ödülü’nü kazanan İnce, Edebiyat Atölyesi Dergisi’nin yayın yönetmenliğini yapıyor, İzmir, İstanbul ve Bodrum’da yazı, öykü atölyeleri veriyor.

Mine Söğüt'ün portresi

Gümüşlük’te yaşayan ve Barış İnce’ye eşlik edecek ünlü yazar Mine Söğüt ise Deli Kadın Hikayeleri adlı kitabı ile geniş kitlelerle buluşmuştu. Söğüt’ün okurlarından beğeni alan son kitabı “Başkalarının Tanrısı” geçtiğimiz nisan ayında Can Yayınlarından çıkmıştı.

Mine Söğüt 1968 yılında İstanbul’da doğdu, ortaöğrenimini Kadıköy Kız Lisesi’nde tamamladı. Ardından İstanbul Üniversitesi Latin Dili ve Edebiyatı bölümünü kazanan Söğüt 1989’da mezun olduktan sonra, aynı bölümde yüksek lisans yaptı.