26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.12.2022 04:30 | Son Güncelleme: 04.12.2022 16:12

Bu hafta platformlarda bizi bekleyen yapımlar (2-8 Aralık 2022)

Mehmet Dinler'in derlediği BluTV, Disney+, MUBI'de bu hafta bizi bekleyen yapımlar...
Bu hafta platformlarda bizi bekleyen yapımlar (2-8 Aralık 2022)

BluTV’ye son gelen içeriklerden bu hafta için seçimlerimiz…

Sevgili Komşum: İçinde türlü insanın olduğu klasik bir apartman anlatısı, yeni komşuyla garipleşir. Selin Şekerci, Sezin Akbaşoğulları, Emre Altuğ, Ayşen Gruda’lı kadrosuyla 2018 yapımı film izleyiciye hem komedi hem de gerilim vaat ediyor. Sığınma evinden yeni çıkmış Bahar’ın hikayesinin yazarları Onur Ünlü ve Selcan Özgür, yönetmeniyse A. Taner Elhan.

Good Sex: Şehvetli okşamalar, tuhaf oyuncaklar ve yeni teknikler… Discovery+ yapımı belgeselde seks koçu Caitlin V. çiftlere bu konuda uçlara nasıl gidebileceklerine dair tavsiyelerde bulunuyor. Altı bölümlük belgesel boyunca çiftler en derin cinsel arzularını keşfediyor ve yatak odasındaki hayatlarını daha kaliteli hale getiriyorlar.

Kar: 2017’de Adana Film Festivali’nde prömiyerini yaptığında ses getiren ve birçok ödülle festivalden dönen film özellikle Hazar Ergüçlü ve Halil Babür’ün üst düzey performanslarıyla hatırlanıyor. Arkadaşlarıyla birlikte hayli “underground” bir hayat süren Müzeyyen ile onun varlığını öğrenir öğrenmez yanına koşan kardeşi Ali’nin hikayesi çok vurucu.

Super intelligence: Sıkıcılığından şikayet ettiğiniz hayat bir gün hiç ummadığınız şekilde sıkıcılıktan uzaklaşabilir. Dünyayı kasıp kavurması muhtemel bir yapay zeka olan ilk süper istihbaratın gözlemlemesi için seçilen Carol’ın hayatı işte bunlardan biri. 2020 yapımı filmin başrollerinde Melissa McCarthy ve Bobby Canavale yer alıyor.

The Criminals: Kısa filmlerinin yanı sıra 2019 yapımı Görülmüştür ile de izleyicinin hayatındaki yönetmen Serhat Karaaslan’ın, muhafazakarlığı anlattığı 23 dakikalık kısa filmi hayli çarpıcı. Anadolu’daki bir şehirde geceyi geçirecekleri otel arayan ancak evli olmadıkları için türlü sorunlarla karşılaşan iki sevgilinin hikayesi.

MUBI kütüphanesine birçok ülkeden gelen yeni filmlerden önerilerimiz…

Saint Laurent: Yönetmen Bertrand Bonello’nun kendine özgü tarzıyla sunduğu 2014 yapımı film, ünlü modacının en karanlık, hedonist ve yaratıcı çağına odaklanıyor. 60’ların sonu ve 70’lerin başında geçen film, Yves Saint Laurent’ın atölyelerde ve gece kulüplerinde gezerken nasıl olup da etkileyiciliği ile çağının simgesi haline dönüştüğünü anlatıyor.

Carnal Knowledge: 60’lardan itibaren Hollywood’un önde gelen yönetmenlerinden biri olan Mike Nichols’ın 1971 yapımı filmi, travmalarla dolu bir dönemde yetişen iki gencin cinsel ve duygusal karışıklıklarının izini sürüyor. Başrollerde Nichols ile yolları daha sonra da çok kesişecek Jack Nicholson ile Art Garfunkel’ın yer aldığı film, Oscar adayı da olan Candice Bergen’in üst düzey performansıyla hatırlanıyor.

Serre moi fort: Eşi ve iki çocuğunu uykularında terk edip çeşitli maceralara atılan Camille’in yolculuğunu konu alan 2021 yapımı film dikkat çekici. Geride bıraktığı ailesiyle sıra dışı bir bağlantısı olan Camille’in maceralarını yönetmen Mathieu Amalric anlatırken başroldeki Vicky Krieps de performansıyla büyük takdir toplamıştı.

Böyle Bir Yaz: Üç “hiperseksüel” kadın yeni deneyimler, biçimler ve uç arzular keşfetmek üzere 26 günlüğüne bir inziva evine davet edilir. Sonuçta da ortaya Denis Côté’in yönetmen koltuğunda olduğu, 2022 Altın Ayı adayı bir film çıkar. Bir terapist ve sosyal hizmet görevlisinin gözetimi altında dengeli bir hayat sürmeleri amaçlanan üçlünün günlerini takip etmek isteyenlere.

Hizmetçi: Park Chan-wook’un yönetmenliğini yaptığı, Cannes ve BAFTA’dan ödüllerle dönen 2016 yapımı film izleyiciyi 1930’lardaki Kore’ye götürüyor. Zengin bir ailenin Japon varisinin hizmetçisi olarak işe alınan ama leydiyi baştan çıkarmakla görevli olan Sook-hee’nin âşık olmasıyla altüst olan görevini izliyoruz. 

Filmler, diziler, televizyon şovları… Disney+’a son eklenenlerden önerilerimiz

The American Rescue Dog Show: Kurtarılan hayvan dostlarımız tüylerini ve yeteneklerini sergiliyor. İzleyenlerin kalbini çalan köpeklerin yarıştığı ve kazananların onuruna hayvan refahı için çalışan derneklere ödül parasının bağışlandığı şovu izlemek çok keyifli. Tabii izlerken Türkiye’deki sokak hayvanlarının durumu aklımıza geleceği için üzücü de olabilir. 

Reasonable Doubt: Hukuk dramalarını sevenler ekran başına… Middle of Nowhere ile hayatımıza giren Emayatzy Corinealdi’nin canlandırdığı savunma avukatı Jax Stewart’ın ilginç tarzıyla keyifli bir hukuk draması bizi bekliyor. Stewart’ı Los Angeles’ın en iyi savunma avukatı yapan, yasaları yorumlama şeklini dokuz bölüm boyunca izlerken etkilenmemek mümkün değil. 

Hokkabaz: Cem Yılmaz’ın belki de en geri planda kalan filmi aynı zamanda sevenlerinin de çok farklı bir noktaya koyduğu bir yapım. Lazer göz ameliyatı olmak isteyen iki sihirbaz, İskender ve Maradona, İskender’in çılgın babası Sait, kaçak gelin Fatma ve bir karavan yolculuğu… Bir taraftan çok naif, bir taraftan da çok eğlenceli, tekrar tekrar keyifle izlenebilecek bir film.

Limbo: Zengin aile travmaları yaşayan ergenlerin şımarık dramalarını sevenlerdenseniz bu Arjantin dizisi tam size göre. Babasının ölümüyle birlikte memleketi Buenos Aires’e dönmek zorunda kalan Sofia’nın iki erkek kardeşiyle miras ve güç mücadelesini anlatan 10 bölümlük sezon, izleyiciyi birçok dramayla karşılaştırıyor.

Maggie: Bazılarımız için yeni insanlarla tanışmak yeterince zor. Bir de medyum olsanız ne kadar zor olacağını düşünün. 22 dakikalık bölümleriyle izleyiciye komedi vaat eden dizide herkesin geleceğini görebilen Maggie’nin başına gelenleri izliyoruz. Bir gün âşık olacağı bir yabancıyla tanışıyor ve kendi kaderine dair ipuçlarını da almaya başlıyor.