19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.07.2024 13:24 | Son Güncelleme: 31.07.2024 14:16

Genco Erkal: Hayata teşekkür ediyorum, bana bütün verdikleri için

Kan kanserine karşı verdiği yaşam mücadelesini kaybeden Genco Erkal'ın ardından, ailesi usta sanatçının Instagram hesabından yeni bir paylaşım daha yaptı. İşte 86 yaşındaki sanatçının oyunlarından kesitler de içeren ve hayatını kendi sesinden anlattığı o sözler
Genco Erkal: Hayata teşekkür ediyorum, bana bütün verdikleri için

Genco Erkal 86 yaşında aramızdan ayrıldı. Türkiye acı haberi kızı Ayşe Erkal'ın 03.00'te usta sanatçının sosyal medya hesabından paylaştığı veda mesajıyla öğrendi. Ailesinin 11.30'da yaptığı bir diğer paylaşım ise Genco Erkal'ın hayatını ve kariyerini özetler nitelikteydi. İşte Erkal'ın sesinden "Hayata teşekkür ediyorum, bana bütün verdikleri için" dediği o mesaj: 

"Önemli olan her zaman alçakgönüllü olmak"

  • Finali burada yapalım diyorum. Ne mutlu bana çok küçük yaşta ben hayattaki yerimi keşfettim ve asıl sahne üstünde yaşadığımı fark ettim. Bunun bilincine varınca uzun bir yolculuğa çıkıyorsun.
  • Ömür boyu sürecek bir maraton bu. Bir etap bitiyor öbürü başlıyor. Hep daha iyisini yapabilirim, daha iyisini yapmalıyım. Önemli olan her zaman alçakgönüllü olmak, dürüst olmak, yapmacıksız, sahici, içten ve tutarlı olmak ve her zaman yürekten inanarak işini aşkla, tutkuyla yapmak.
  • Nereden nereye gelmişim. Önce oyunculuktan başladım. Giderek yöneten, uyarlayan, çeviren, yazan, gerektiğinde tasarımcı...Hepsini yaptım ve yaparım.

"İşim insanları mutlu etmek, onlara ümit aşılamak"

  • Tiyatronun bir bütün olduğuna inanıyorum. Tiyatro insanı olmaktır, işin özü budur. Benim esas evim burası anlaşılan. Bir yanım da şaman sanki.
  • Belli bir görevle göndermişler beni buraya. İşim de insanları mutlu etmek, moral vermek, onlara ümit aşılamak.
  • Birde insanlar tiyatroya geldiklerinde düşünmenin, eleştirmenin, sorgulamanın tadını alsınlar. Yalnız olmadıklarını, birlikte daha güçlü olduğumuzu görsünler.
  • Son yıllarda tiyatromuzda yeşeren genç topluluklar bereketi beni çok heyecanlandırıyor, sevindiriyor ve elimden geldiğince onlara hep destek olmak istiyorum. Zaten artık yavaş yavaş onlara devrediyoruz bayrağı.
  • İşte böyle geçti şu yeryüzünde bana tanınmış olan süre. Hayata teşekkür ediyorum, bana bütün verdikleri için.