28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.07.2023 16:10 | Son Güncelleme: 28.07.2023 16:45

Hollywood grevi nedeniyle 2023 Emmy Ödülleri ertelenecek

Hollywood'da yazarların ve oyuncuların grevi nedeniyle televizyon dünyasının en önemli ödüllerinden 2023 Emmy Ödülleri töreninin Ocak 2024'e erteleneceği öne sürüldü
Hollywood grevi nedeniyle 2023 Emmy Ödülleri ertelenecek

Fox'un, Hollywood'da devam eden yazar ve oyuncu grevleri nedeniyle Emmy ödüllerinin gelecek yıl Ocak ayına ertelendiğini yakın zamanda açıklayacağı iddia edildi. Variety'nin haberine göre tören tarihinde değişiklik yapılacağı ilgili bazı kurumlara haber verildi. Los Angeles Times, Fox'un yayın tarihini Ocak ayına kaydırmayı planladığını söyleyen planlara aşina olan isimsiz bir kaynağa atıfta bulundu.

Televizyon dünyasının en büyük ödülleri olan Emmy töreninin 18 Eylül'de yayınlanması planlanıyordu. LA Times törenin ertelenebileceği Ocak 2024 tarihinin stüdyolar ve sendikalar arasındaki anlaşmazlıkların o tarihten önce çözülmesine bağlı olduğunu aktardı.

22 yıldan sonra ilk kez

Hollywood oyuncuları bu ayın başında stüdyolarla yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalmasının ardından greve giderek Mayıs ayından bu yana grevde olan sinema ve televizyon yazarlarına katıldı. Greve oyuncuların da katılmasıyla kesintiye uğrayan dizi ve filmlerin sayısı arttı. Emmy ödülleri ertelenirse, 11 Eylül terör saldırıları ve ardından gelen ABD askeri harekatının töreni Kasım ayına çektiği 2001'den bu yana ilk kez ertelenmiş olacak. O yıl normalden daha küçük bir Emmy yayını yapılmıştı.