19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 23.08.2022 11:37 | Son Güncelleme: 23.08.2022 17:35

House of the Dragon’dan rekor: Yaklaşık 10 milyon kişi izledi

Game of Thrones hayranlarının yeni ilgi odağı olan House of the Dragon dizisinin ilk bölümü 10 milyon izlenmeyle HBO'nun şimdiye kadar en çok izlenen prömiyeri oldu
House of the Dragon’dan rekor: Yaklaşık 10 milyon kişi izledi

Game of Thrones’un spin-off’u House of the Dragon prömiyeri, pazar günü 9 bin 986 milyon izlenme elde etti. HBO’dan yapılan açıklamaya göre bu platformun şimdiye kadar bir prömiyer için ulaştığı en yüksek izlenme. İzleyici analiz şirketi olan Samba TV, bölümün 2,6 milyon haneye ulaştığını ve yılın şimdiye kadarki en büyük prömiyerinin kablolu yayın veya dijital platformdan gerçekleştiğini tahmin ediyor.

Stranger Things'i ikiye katladı

House Of the Dragon'un ilk gösterimi, HBO'nun 2,4 milyon izleyiciye ulaştığını söylediği Euphoria'nın aynı günkü 2. Sezon başlangıcından daha büyüktü ve ayrıca Samba TV'ye göre Netflix'in Stranger Things dizisinin aynı gün izlenen 4. Sezon prömiyerinin ilk günkü rakamlarını ikiye katladı. 

HBO tarihinin en çok izlenen dizisi

Kurgusal Targaryen hanedanının geçmişini anlatan ve Game of Thrones serisinden iki yüzyıl önce geçen House of the Dragon, Game of Thrones’un son sezonunun 2019 prömiyerinden daha az izleyiciye sahip. Game of Thorens, HBO tarihinin en çok izlenen dizisi. O sezonun prömiyeri 17,9 milyon izleyiciyi çekerken, dizinin finali ortalama 19,8 milyon izleyiciye ulaştı. 

100'den fazla ülkede faaliyet gösteren pazarlama ve veri ölçüm şirketi Nielsen henüz House of Dragon verilerini yayınlamadı. New York’ta bir apartmanın pencerelerini gösteren ve tüm apartmanın House of Dragon izlediği anlaşılan video Twitter’da viral oldu. 

Dikkat çeken pazarlama bütçesi

Game Of Thrones 2011'den 2019'a kadar HBO'da yayınlandı ve kanalın en popüler dizilerinden biriydi. Yine George R.R. Martin’in romanlarına dayanan House of the Dragon, Thrones’taki olaylardan öncesini anlatan bir yan dizi. Dizide Matt Smith, Emily D'Arcy ve Olivia Kate Cooke rol alıyor. Deadline'a göre HBO, şimdiye kadarki en büyük pazarlama bütçesi olan 100 milyon doları gösterinin sunumuna adadı.

Şirketin maliyet düşürme planı

House of the Dragon’un güçlü ilk gösterim rakamları, HBO ve yeni ana şirketi Warner Bros. Discovery Inc. için kritik bir zamanda geldi. Warner Bros. Discovery HBO, Warner Bros., CNN ve diğer varlıkların kontrolünü aylar önce devraldığından beri, şirketin yeni liderliği maliyet düşürme ve yeniden yapılandırmaya odaklı. Buna, platformun yayına başlamasından sadece haftalar sonra CNN+'ın fişinin çekilmesi ve özel olarak HBO Max için yapılmış, neredeyse tamamlanmış süper kahraman filmi Batgirl’ün rafa kaldırılması da dahil. 

70 kişi işten çıkardı

The Wall Street Journal, HBO'nun geçen hafta 70 kişiyi veya işgücünün yaklaşık yüzde 14'ünü işten çıkardığını bildirdi. Buna ek olarak, yaklaşık iki yüz Susam Sokağı bölümünün de aralarında olduğu bazı TV şovları ve filmler yakın zamanda maliyet tasarrufu amacıyla HBO Max'ten çıkarıldı.