20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 26.08.2022 21:49 | Son Güncelleme: 26.08.2022 21:56

İlk bölümü 20 milyon izlenen House of the Dragon için HBO’dan ikinci sezon açıklaması

Game of Thrones'tan öncesini anlatan ve pazar günkü ilk bölüm reytingleri 20 milyona yükselen House of the Dragon’un ikinci sezon hazırlıkları başlayacak
İlk bölümü 20 milyon izlenen House of the Dragon için HBO’dan ikinci sezon açıklaması

House of the Dragon pazar günü bir gecede 10 milyon izleyiciye ulaşarak, bir dizi açılışı için HBO’nun rekor kırmasını sağladı. Dizinin ulaştığı izleyici sayısı Game of Thrones’un altıncı sezon prömiyerine neredeyse eşit. HBO, şovun galasından bu yana geçen günlerde, ilk bölümün izleyicisinin ABD'de 20 milyon izleyiciye ulaştığını açıkladı. 

"Tüm beklentileri aştı"

HBO programlar başkan yardımcısı Francesca Orsi yaptığı açıklamada, “Tüm House of the Dragon ekibinin birinci sezonda başardıklarıyla gurur duymanın ötesindeyiz. Olağanüstü oyuncu kadromuz ve ekibimiz büyük bir mücadeleye girişti ve tüm beklentileri aştı. Bu yolculukta bize önderlik ettikleri için George R.R. Martin'e ve ortak yaratıcı ve dizi sorumlusu Ryan Condal ve Miguel Sapochnik'e çok teşekkür ederiz. Targaryen hanesinin destansı hikayesinin ikinci sezonla hayata geçirmeye devam etmekten daha heyecanlı olamazdık” dedi. 

Bekleyen 7 proje daha var

HBO ekibi, Dragon konusunda iyimser ve daha önce şirketin, prömiyerin güçlü bir şekilde yükselmesi durumunda başka uyarlamalar konusunda da istekli olduğunu belirtmişti. HBO'nun geliştirme aşamasında en az yedi Game of Thrones yan projesi var. Dragon'un hızlı bir ikinci sezonu garanti edecek kadar iyi açılması, en az bir başka proje için sipariş verilmesi anlamına geliyor olabilir. 

2024'te çıkabilir

HBO, ikinci sezonda kaç bölüm olacağını söylemedi ve ikinci sezonun ne kadar zaman alacağı bilinmiyor. Dragon'un ilk sezonu, 10 aylık bir çekim ve Ocak ayında başlayan ve halen devam eden büyük miktarda post prodüksiyon görsel efekt çalışması gerektirdi. Yapım için 2023'ün sonuna kadar bir sezon daha çekmek ve görsel efektler eklemek uzun süreceğinden yeni sezonun 2024’te çıkabileceği tahmin ediliyor.