03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.08.2023 14:01 | Son Güncelleme: 29.08.2023 15:15

Lindemann hakkındaki taciz soruşturması kapatıldı

Alman metal müzik grubu Rammstein'ın solisti Till Lindemann hakkında cinsel taciz iddiasıyla yürütülen soruşturma kapmasında takipsizlik kararı verildi
Lindemann hakkındaki taciz soruşturması kapatıldı

Berlin Savcılığı, 60 yaşındaki Rammstein solisti Till Lindemann'a yönelik birden fazla kişiye cinsel tacizde bulunmak iddiasıyla yürütülen soruşturmayı durdurdu. Savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamındaki tüm suçlamalarla ilgili takipsizlik kararı verildi.

Ne olmuştu?

Söz konusu iddialar, Shelby Lynn adlı 24 yaşındaki Kuzey İrlandalı bir hayranın sosyal medyada, Vilnius'taki bir sahne arkası partisinde fazla içki içmemesine karşın gecenin bir bölümünü hatırlamadığını, Lindemann tarafından içeceğine uyuşturucu atıldığından şüphelendiğini ve kendisine cinsel ilişki teklifinde bulunulduğunu iddia ettiği bir paylaşım yapması sonucunda ortaya çıkmıştı.

Shelby Lynn daha sonra yaptığı bir paylaşımda ise, "Tekrar açıklığa kavuşturmak istiyorum. Till bana dokunmadı. Onunla seks yapmak istemediğimi kabul etti. Bana tecavüz ettiğini asla iddia etmedim" dedi. Lindemann'ın avukatları, iddiaları gerçek dışı olarak nitelendirerek suçlamaları reddetmişti. 1993 yılında kurulan Alman metal müzik grubu, gerek Almanya gerekse Avrupa'nın diğer ülkelerinde bazı albümlerindeki parçalarıyla birçok kez müzik listelerinin üst sıralarında yer aldı.

Kaynak: AA