04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.12.2023 16:30 | Son Güncelleme: 13.12.2023 16:47

Netflix ilk kez tüm dizi ve filmlere ait izleyici verilerini ilk kez yayınladı

Netflix ilk kez, yılın ilk altı ayında platformda izlenen tüm yayınlara dair verileri açıkladı. 812,1 milyon saat izlenme ile The Night Agent zirvede yer aldı
Netflix ilk kez tüm dizi ve filmlere ait izleyici verilerini ilk kez yayınladı

Netflix programlarının kaç kişi tarafından izlendiğini dünyaya açıklamaya hazır. Şirket ilk kez yılın ilk altı ayında platformdaki yapımların küresel olarak ne kadar izlendiğini paylaştı. Platform, What We Watch (Ne İzledik) adlı raporu bundan sonra her altı ayda bir yayınlayacağını açıkladı.

Netflix, siyasi gerilim The Night Agent'ın 812,1 milyon saat izlenme ile 2023'ün ilk yarısında dünya genelinde en çok izlenen yapım olduğunu açıkladı. Bunu aile draması Ginny & Georgia'nın 2. sezonu ve bir Güney Kore dizisi olan The Glory izledi. Ginny & Georgia, bir dizinin tüm sezonları göz önüne alındığında en büyük izleyici kitlesine ulaştı. Yeni rapordaki veriler, 50 bin saat ile 100 bin saat arasında üretilen binlerce film ve şov dahil olmak üzere 18 binden fazla başlığı kapsıyor. 

Netflix Ocak-Haziran 2023 en çok izlenenler
The Night Agent: 1. Sezon 812,1 milyon saat
Ginny & Georgia: 2. Sezon 665,1 milyon saat
The Glory 1. Sezon 622,8 milyon saat
Wednesday: 1. Sezon 507,7 milyon saat
Queen Charlotte: A Bridgerton Story 503 milyon saat

Netflix tarafından yapılan ve herhangi bir yayın hizmeti için şimdiye kadarki en ayrıntılı açıklama, Hollywood işçi sendikaları ile büyük stüdyolar arasında aylardır süren mücadelenin ardından geldi. İki grevin ardından, yazarlar ve oyuncular yayıncılıktaki çalışmaları için daha fazla tazminat kazandılar ve ücretleri kısmen Netflix gibi hizmetler tarafından ABD izleyici verilerinin daha fazla açıklanmasına bağlı. Şimdi şirket, altı ayda bir yayınladığı What We Watch raporuyla izleyiciler, tedarikçiler ve rakipler olmak üzere herkese insanların ne izlediğine dair daha detaylı bir perspektif sunuyor.

"Şeffaflık eksikliği güvensizlik yarattı"

Netflix CEO'su Ted Sarandos gazetecilerle yaptığı görüşmede "Yayıncılığın son 16 yılında değişmeyen tek şey insanların daha fazla izleyici verisi istemesi oldu" dedi. Sarandos, şeffaflık eksikliğinin zaman içinde güvensizlik yarattığını söyledi.