24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.10.2022 14:59 | Son Güncelleme: 14.10.2022 17:18

Oksijen'den İstanbul rehberi: 15 Ekim Cumartesi günü için öneriler

Oksijen hafta sonu şehirdekiler için önerileri derledi. Hafta sonunu dolu dolu geçirmek isteyenler için etkinlik, müzik, stand up, podcast ve film..
Oksijen'den İstanbul rehberi: 15 Ekim Cumartesi günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri

Perdenin arkasındakiler

Alternatif müzik sesini her geçen gün yükseltmeye devam ediyor. Şarkılarını ezbere bildiğimiz grupların yanında yeni isimler de kitlelere seslenmeyi sürdürüyor. Doruk Ereşter ve Direnç tarafından kurulan yeni duo Perdenin Ardındakiler bunlardan biri. Geçtiğimiz sene Mark Eliyahu ile iş birliği yapan ikili yurt içi ve yurt dışında geniş kitlelere ulaşmış oldu. 15 Ekim’de Zorlu’da verecekleri konserde İstanbullu dinleyenleriyle buluşmak için gün sayan ikili kaçırmayın.

Lesli Karavil

Kadın gözünden komediyi doyasıya tadacağınız Lesli Karavil’in stand up gösterisi, Touche’nin samimi ortamında izleyenlerle buluşacak. Cesur söylemlerinin yanında farklı bakış açısıyla herkesi kendine hayran bırakan Karavil 15 Ekim akşamı bolca güldürecek.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri 

Yeni Hayat

Hayatın gözden kaçan detayları ve incelikli zevklerin sohbetini yapma niyetiyle yola çıkan yayının ömrü kısa kalmış olsa da, konuk listesiyle dinlemeye değer bir arşiv olarak dinleyicilerini bekliyor.

Nereden dinlerim? Spotify, Apple

Yasemin Şefik +1

 

Yasemin Şefik’i konuklar ağırladığı radyo programlarından tanıyoruz. Ancak burada roller değişmiş. Bu defa Yasemin farklı mekanlarda çeşitli isimlere konuk oluyor. Kısa süreli bölümler, pratik bir dinleme seçeneği olarak arşive alınabilir.

Nereden dinlerim? Spotify, Apple

 Ekran Önerisi
Stardust – beIN Connect

Müzik tarihinin en büyük ikonlarından biri olan David Bowie’nin alter-ego’sunun ortaya çıktığı Amerika günlerine odaklanan, aynı zamanda Bowie’ye saygı duruşu niteliği de taşıyan Stardust’ta ikonik sanatçıyı Johnny Flynn canlandırıyor.