19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 17.06.2022 05:39 | Son Güncelleme: 17.06.2022 06:09

Oksijen'den İstanbul rehberi: 17 Haziran Cuma günü için öneriler

Hareketli bir hafta sonu başlangıcı yapmaya hazır mısınız? Oksijen şehirden öne çıkan mekan ve etkinlikleri; ekran ve podcast seçeneklerini derledi...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 17 Haziran Cuma günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri

Vendredi Sur Mer, Zorlu’da

Electropop türünde üretimlerini sürdüren şarkıcı Vendredi Sur Mer, bu akşam PSM Loves Summer kapsamında %100 Studio'ya geliyor. Charline Mignot ya da bilinen sahne adıyla Vendredi Sur Mer, unutulmaz bir akşam yaşatacak. 

Tüm hafta sonu festival: FullFest 

İstanbul bu hafta yepyeni bir festival ile tanışıyor. 17-18-19 Haziran’da gerçekleşen FullFestPolonezköy Village Park’ta birbirinden farklı sanatçılara ve atölyelere ev sahipliği yapacak. Haluk Levent, Sefo, Madrigal ve Melek Mosso gibi birbirinden değerli sanatçıları izleyeceğiniz festival mekânında kalmak isteyenler için farklı bilet seçenekleri de bulunuyor. Detaylı bilgiye internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

Memet Özer'den mekan önerisi

The Bar ve Olea, Mandarin Oriental

Daha çok yeni ama çok popüler. İstanbul elitlerinin buluşma noktası gibi olmuş. Hemen yanındaki Olea çok iyi bir İtalyan lokantası. Muhteşem makarnalar ve The Bar menüsündeki klasik atıştırmalıklar çok lezzetli. Cuma akşamı için mükemmel bir seçim olabilir.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Bu Kız Hep Aç

Onu birçok kişi Köklere Dönüş video serisiyle tanıyor. Etnik ve geleneksel mutfak kültürleri ile yıllara meydan okuyan marka hikayelerinin peşine düşen Lian Penso mikrofonda. Mutfak Sanatları Akademisi’nin bu yayınında, bölge mutfaklarının özelliklerinden, tarihe geçmiş mekanların öykülerine kadar gastronomi meraklılarının çok seveceği içerikler var.

Nereden dinlerim?

Spotify, Apple

Yeni Medya 451

“Kitapların yakıldığı distopyalardan, her şeyin kendiliğinden kaybolduğu yeni dünyaya.” Can Öz ve Ümit Alan bu çarpıcı tanımla yola çıkıyor. Onlar dijital medyayı ve hayatımıza giren yeni biçimlerini anlamlandırmaya çalışırken, biz de kendi bildiklerimizi sorgulamaya başlıyoruz.

Nereden dinlerim?

Spotify, Apple

Ekran önerisi

Martha Mitchell (Netflix)

Watergate skandalının ortaya çıkmasına neden olan 'Martha Mitchell Etkisi' Netflix’e belgesel konusu oldu. Platformun kütüphanesinde yer alan Martha Mitchell Effect belgeseli, Watergate skandalıyla ilgili yaptığı açıklamalar yüzünden dönemin Nixon hükümeti tarafından akıl hastanesine kapatılan ancak sonrasında doğruyu söylediği ortaya çıkan Mitchell’ın hikayesini tanıklarıyla birlikte anlatıyor. Başına gelenlerden sonra bir kahramana dönüşen Mitchell’ın hikayesi sıradışı olduğu kadar ilham verici. Mitchell’ı şu sıralar Gaslit dizisindeki Julia Roberts canlandırıyor.