29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 17.09.2022 18:42 | Son Güncelleme: 10.11.2022 17:17

Oksijen'den İstanbul rehberi: 18 Eylül Pazar günü için öneriler

Konser, açık hava sineması, podcast, film... Oksijen şehirde doya doya vakit geçirmek isteyenler için önerileri derledi.
Oksijen'den İstanbul rehberi: 18 Eylül Pazar günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri

Storioni Trio ilk defa Türkiye’de

 II. Uluslararası Oda Müziği Festivali kapsamında İstanbullu müzikseverler ile buluşan Storioni Trio, dünyanın en önde gelen piyano üçlülerinden biri olarak kabul edilmektedir. Dünyanın en önemli konser salonlarındaki konserlerine hız kesmeden devam eden grup ilk defa Türkiye’ye geliyor. 18 Eylül Cumartesi akşamı saat 20.00’de başlayan konser CRR Konser Salonu’nda gerçekleşiyor.

Swissotel’de Açıkhava Sineması

Havalar henüz soğumadan yaz akşamlarını neşelendiren Açıkhava sinemalarını değerlendirmek için doğru zamanlardayız. Swissotel’de gerçekleşen film gösterimlerin bu hafta Wes Anderson'ın kült filmleri arasına giren “Grand Budapest Hotel” var. Ünlü bir otelde gerçekleşen bir hırsızlık üzerine başlayan hikâye izleyenleri her seferinde kendine hayran bırakıyor. Film gösterimi, 18 Eylül akşamı 20.00’de başlıyor.

 Selim Karakaya'dan podcast önerileri 

Kıraathane

Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi'nde gerçekleşen konuşma, söyleşi ve dinletiler bir arada. Ekim 2018’den bu yana çeşitli etkinliklere imza atan ekibin paylaşımları değişik bakış açılarını dinlemek için iyi bir seçenek.

Nereden Dinlerim? SpotifyApple

Berbat Bir Anne

Bilindik kalıpların biraz dışına çıkma zamanı. Annelerin de her şeyden önce birer insan oluşunu merkeze alan yayın bazen bir ağlama duvarı, bazen bir günah çıkartma ayini, çoğunlukla da bir anı defteri olarak karşımıza çıkıyor. Konuklu bölümlerde tanıdık isimlerin farklı fikirlerini dinlemek mümkün.

 Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

Ekran önerisi

Stiletto – MUBİ

Arzuları ve toplum değerleri arasında seçim yapmaya zorlanan taksi şoförü Hasan’ın yaşadıklarını anlatan kara komedi türündeki filmde, Murat Kılıç ve Nihal Yalçın başrolleri paylaşıyor. Bir de, ince ve yüksek topuklu kırmızı rugan bir stiletto olmasaydı bu film olmazdı diyelim ve bu kısacık filmin dünya festivallerini dolaştıktan sonra halen Adana Altın Koza Film Festivali’nde yarıştığını belirtelim.