26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.06.2022 19:50 | Son Güncelleme: 17.06.2022 20:14

Oksijen'den İstanbul rehberi: 18 Haziran Cumartesi günü için öneriler

Henüz yakıcı yaz sıcakları gelmeden kendini dışarı atmak isteyen İstanbullulara müjde: Oksijen'den mekan ve etkinlik önerileri... Evde kalmayı tercih edenler için de ekran ve podcast seçkisi derlemeyi ihmal etmedik
Oksijen'den İstanbul rehberi: 18 Haziran Cumartesi günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri

Rahmi M. Koç Müzesi’nde Astronomi Atölyesi

Hafta sonu çocuklara yönelik ilgi çekici bir aktivite arayanlar için Rahmi Koç Müzesi’nde gerçekleşen Astronomi Atölye’si doğru tercih olabilir. Cumartesi günü 14.00’te başlayan atölyede çocuklar Güneş Sistemi’ndeki gezegenleri incelerken, merak ettikleri soruların cevaplarını bulacaklar.  

Müziğin keyfine varmak için Monolink!

Setleriyle dünya çapında ses getiren Monolink, 18 Haziran’da Klein Phönix Park’ta sevenleriyle buluşuyor. Ameli Paul, Roman Kyn ve Gaia Ekho gibi elektronik müzik sahnesinin farklı isimlerinin de performanslarını izleyeceğiniz gece All Mega sunumuyla gerçekleşiyor. 

TEDxBahcesehirUniversity

TEDxBahcesehirUniversity “Another Place” temasıyla Cumartesi Zorlu PSM Sky Lounge’da yapılacak. Alanında önde gelen isimlerin konuşmalarını dinleyeceğiniz etkinlik 15.00 gibi başlayacak. Bu sene sekizincisi gerçekleşen etkinlikte paylaşmaya değer fikirler konuşulacak ve gelen herkes ufkunuzu genişletecek.  

Memet Özer'den mekan önerisi

Develi, Florya

Ailece akşam yemeği için ideal, çocuklar için de çok eğlenceli. Nefis içli köftesi denenmeli. Ve tabii lahmacunlar... Çok şık dekorasyonu ve mükemmel servisi ile tavsiye ederim.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

SineKritik

Marvel evreninden sinema klasiklerine, gişe rekortmenlerinden festival seçkilerine kadar sinemaya dair geniş bir perspektifle karşı karşıyayız. Sanatın popüler yanının ihmal edilmediği ama gerçek anlamından da kopulmadığı yayın, sinemaseverler için iyi bir seçenek. Klasiklerin yanında, güncel filmler üzerine yapılan analizler de dikkat çekici.

Nereden dinlerim?

Apple

Sesli XOXO

78 basılı sayı, 6986 röportaj ve 14450 konuğun hikayesiyle tarihteki yerini alan XOXO dergisini hatırlayanlar için tam anlamıyla heyecan verici bir yayın. Derginin arşivi, tanıdığımız ve sevdiğimiz seslerle hayat buluyor. Dinlemesi de, dinlerken o dönemin anılarına dönülmesi de çok keyifli.

Nereden dinlerim?

Spotify, Apple

Ekran önerisi

Don’t Leave Me (BluTV)

Elena, yetişkin olmayanlara karşı işlenen şiddet suçları ve siber suçlar uzmanı bir polis. Ortadan kaybolan çocukları kişisel mesele haline getirip, peşlerine düşen cinsten bir polis. Venedik’te bir gölette bulunun çocuk cesedi, Elena’yı 20 yıl önce terkettiği şehre geri getiriyor. Orada Elena gençlik döneminin büyük aşkı, şimdi cinayet büro komiseri olan Daniele ile yeniden bir araya geliyor. Çünkü Daniele olayı soruşturan ekibin de başı ve dahası var, Elena’nın en yakın arkadaşıyla evli. Tahmin edilebileceği gibi, ikili çocukları korkunç bir şebekenin elinden kurtarmaya çalışırken geçmiş ve gelecek iç içe geçiyor. Netflix’te yayınlanan gayet sürükleyici polisiye drama The Trial’ı izleyenler, Don’t Leave Me’deki (Non mi Lasciare) Elena’yı hemen tanıyacak. Toplam sekiz bölüm.