06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.04.2023 09:10 | Son Güncelleme: 21.04.2023 09:53

Oksijen'den İstanbul rehberi: 22 Nisan Cumartesi günü için öneriler

Bayramın ikinci gününde şehirde olacaklar için birbirinden renkli ve eğlenceli konser, tiyatro ve mekan önerileri... Evde vakit geçirmek isteyenlere ise podcast ve ekran önerileri
Oksijen'den İstanbul rehberi: 22 Nisan Cumartesi günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

45 Saniye

Bi'Tık Tiyatro'nun sahnelediği, İngilizce üst yazılı olarak seyirciyle buluşacak olan 45 Saniye oyunu, 22 Nisan akşamı Sahne Pulchérie'e konuk oluyor. Aybike Turan'ın yazıp yönettiği oyunda Duygu Serin, Melda Narin Güler ve Aybike Turan oynuyor.

Yotto

Elektronik müzik sahnesinin en önemli isimlerine meydan okuyan ve dinamik performanslara imza atan Yotto, son albümü Growth'un dünya turunu tamamlamak için 22 Nisan'da İstanbul'da Kastel Sahne'ye geliyor.

Emir Can İğrek

2019'da Nalan şarkısıyla büyük çıkış yakalayan, alternatif müziğin beğenilen ismi Emir Can İğrek, 22 Nisan akşamı Jolly Joker Kıyı İstanbul sahnesine geliyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Aposto Altı Otuz

Aposto her sabah saat 6:30’da kayıtlı eposta hesaplarına Türkiye ve dünyadan önemli
gelişmeleri özet olarak göndererek başlattığı projeyle yoğun ilgi gördü. Günlük özetlerin 10
dakikalık sesli yayınları da podcast platformlarında paylaşılıyor. Piyasalar, ekonomi, politika,
teknoloji, spor ve daha farklı konuların da dahil edildiği podcast’lerin alt yayınları da dikkate
değer.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Memet Özer'den mekan önerisi

Frankie Galataport

Şehrin en yenilerinden sayılır. Ama dekorasyonu ve manzarası ile belki de şehrin en şık mekanlarından. Ülkemizde bulunan gastroturistlerin de uğrak yerlerinden. Özellikle kendinizi ödüllendirmek isterseniz mükemmel bir seçim. Keza ucuz da değil.

Fotoğraf: Frankie / Instagram

Ama değer. Uzakdoğu esintileri taşıyan menüsü denenmeye değer. Ortaya paylaşımlı tabaklar söyleyebilirsiniz. Belli bir saatten sonra da güzel müzik eşliğinde eğlenebilirsiniz

 Ekran Önerisi

Bardot - TV+

İkonik Fransız oyuncu Brigitte Bardot’nun 15 yaşındayken Elle dergisinin kapağında yer aldığı 1949 yılından, 1960 yılında oğlunun doğumuna kadar olan süreç ele alınıyor. 15. doğum gününden, 25. doğum gününe kadar Bardot’nun eğitimini, ailesini, tutkularını ve ilk aşkı Roger Vadim’le evlenmesini izliyoruz. Unutulmaz filmi Ve Tanrı Kadını Yarattı’nın perde arkasını da anlatan dizi, BB olarak tanınan yıldızın hem ne kadar çok sevildiğine hem de ne kadar tepki topladığına değiniyor. Altı bölümlük Bardot dizisi, dünya prömiyerini mart ayında SeriesMania’da yapmıştı. Dizide yıldızı ilk rolünde Julie de Ninez canlandırıyor. Roger Vadim’i ise, geçtiğimiz hafta sonuçlanan İstanbul Film Festivali’nin konuk yıldızlarından torun Belmondo, yani Victor Belmondo. Bölümler  52 dakika civarında olmasına karşılık, altı bölüm bir oturuşta tükeniveriyor.