06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.04.2023 11:57 | Son Güncelleme: 22.04.2023 11:58

Oksijen'den İstanbul rehberi: 23 Nisan Pazar günü için öneriler

Tiyatrolardan konserlere, atölyelerden ekran seçkilerine, dolu dolu bir pazar isteyenlere rehber niteliğinde tavsiyeler
Oksijen'den İstanbul rehberi: 23 Nisan Pazar günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Bir Delinin Hatıra Defteri

Gogol'un toplumsal kara mizah başyapıtı olarak adlandırılan Bir Delinin Hatıra Defteri, Genco Erkal yorumuyla 23 Nisan'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde seyirci karşısına çıkıyor.

Fonikler Köyü

Eğitim amaçlı senfonik bir konser olan Fonikler Köyü, 23 Nisan'da CRR Konser Salonu'nda minik dinleyicilerle buluşuyor. Konserde besteci ve orkestra şefi Tolga Taviş enstrümanlarla çocuklara saygı, empati ve nezaket gibi erdemleri anlatıyor.

Hayal Kurma Şenliği

Pera Müzesi Öğrenme Programları, 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı, çocuklara yönelik farklı disiplinlerden eğlenceli atölyelerin yapılacağı Hayal Kurma Şenliği programıyla kutluyor. Hayallerin, hikâyelerin gücünü farklı disiplinler ile bir araya getiren ve birlikte üretimi amaçlayan program dahilinde 4-17 yaş aralığındaki katılımcılar müzede bir araya geliyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Sepin Kafası

Mikrofonda hayatı Olduğu kadar, hiç olmaması da olduğu kadara dahil, şeklinde tanımlayan Sepin Sinanoğlu var. Bu yayın da o ve onun yolculuğundaki yol arkadaşının, dünyada olan bitene ve insan olmaya dair sohbetlerinden oluşuyor.

Nereden dinlerim? Spotify, Apple

 

Memet Özer'den mekan önerisi

Delicatessen Etiler

Pazar kahvaltıları, ya da uzun öğle yemekleri mükemmel. Nefis yumurta ile hazırlanmış tabaklar benim favorilerim. Harika ve ferah bir bahçeye sahip, şehrin göbeğinde olmasına rağmen. Ve şehirde her daim gözde. Öğlen yemeğine de kalırsanız levrekli pilav ve hellim peynirli fırın makarna denemeyi unutmayın. Harika da bir fırınları var.

Ekran Önerisi

Black Panther: Wakanda Forever– Disney+

Geçtiğimiz Oscarlarda En İyi Kostüm Tasarımı dalında ödül alan Black Panther’ın ikinci filmi, Kral T’Challa’nın ölümünden sonra Wakanda krallığının, kendilerine müdahale etmek isteyen dünya güçleriyle olan siyasi çekişmelerini ve aralarındaki krizin Namor’un önderliğindeki gizli bir denizaltı krallığına uzanmasını konu alıyor.

İlk filmde gördüğümüz Kraliçe Ramona (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright) ve Okoye (Danai Gurira) ikinci filmde hikayenin merkezinde yer alırlarken; aksiyon ve mizah yükünü sırtlamaları açısından da önemli bir yerde duruyorlar. Bassett’a Oscar adaylığı getiren ve Marvel Sinematik Evreni'nin belki de şimdiye kadarki en politik filmi olan Black Panther: Wakanda Forever, erken kaybettiğimiz Chadwick Boseman açısından da şık bir veda niteliği taşıyor.