20 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.08.2023 09:03 | Son Güncelleme: 31.08.2023 09:55

Oksijen'den İstanbul rehberi: 26 Ağustos Cumartesi günü için öneriler

Haftanın stresini atmak ve cumartesi gününü daha keyifli hale getirmek isteyenler için için kültür sanat dolu bir şehir rehberi: Etkinlik, konser, podcast ve film...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 26 Ağustos Cumartesi günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Gülşen

Pop müziğin sevilen isimlerinden Gülşen, 25 Ağustos akşamı Maximum Uniq Açıkhava sahnesinde dinleyenlerinin karşısına çıkıyor.

Can Bonomo

Sevilen sanatçı, söz yazarı ve oyuncu Can Bonomo, 25 Ağustos akşamı Turkcell Vadi Sahnesi'nde dinleyenlerinin karşısına çıkıyor.

Ayla Balyemez

Okan Bayülgen’in İstanbul’a kazandırdığı gösteri mekanı Dada Salon Kabarett 25 Ağustos akşamı Ayla Balyemez’i ağırlıyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Çayın Halleri

Nereden Dinlerim? Spotify

 

Milli içeceğimiz çay ilk defa bu kadar detaylı bir şekilde podcast platformlarına konuk oluyor. Fatma Genç’in hazırladığı yayın çay, çayın belleği ve çayın etrafındakilere dair her şey sloganıyla karşımıza çıkıyor.

Diet Starts Tomorrow (İngilizce)

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Biz istemesek de, hayatımızın tam merkezinde karşı karşıya kaldığımız güzellik standartları ve bu standartları elde etmek için uymak zorunda olduğumuz hissettirilen bazı toksik diyetler var. Remy Kassimir ve Emily Lubin, bu klişeleri yerle bir etme niyetinde. Sağlık kavramını duygusal yönden inceleyen bu yayında bize kendimizi kötü hissettiren klişe uygulamalardan uzaklaşıp, doğru beslenmenin ipuçlarını öğreniyoruz.

Memet Özer'den mekan önerisi

Scarpetta Etiler

Benim şehirdeki favori İtalyan lokantalarımdan. Çizgisini bozmadan yoluna devam ediyor. Odun fırınından çıkan lezzetli pizzalar ve ev yapımı makarna çeşitleri gerçekten lezzetli. Güzel bir Cumartesi akşamı geçirmek isterseniz deneyin derim. Mutlaka yemek sonrası Çilekli Milföy için yer ayırın derim

Ekran önerisi

The Woman King (2022) -SinemaTV

 

Afrika kıtasının batısında, 17. ve 19. yüzyıllar arasında varlığını sürdürmüş Dahomey Krallığı'nı korumakla görevli savaşçı kadınlardan oluşan Agojie'lerin (Dahomey Amazonları) hikayesi anlatılıyor. Agojie'lerim başında yer alan, yeni askerleri eğitmeye ve düşmanlarla savaşmaya hayatını adamış General Nanisca'yı; EGOT (Emmy, Grammy, Oscar, Tony) ünvanına sahip nadir isimlerden olan Viola Davis canlandırıyor! Kendisini daha önce How to Get Away with Murder, The Help, Fences, Widows gibi birçok yapımda izlemiştik. Öğrenmeye meraklı yeni bir asker olan Nawi'yi de, The Underground Railroad dizisiyle ünlenen Thuso Mbedu canlandırıyor. Toronto Uluslararası Film Festivali'nde prömiyerini yapan, güçlü aksiyonun ve etkileyici tarihi anlatımın birleştiği, ABD yapımı bu filmin yönetmeni ise The Old Guard (2020) filmiyle tanınan Gina Prince-Bythewood.