23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.11.2022 09:00 | Son Güncelleme: 25.11.2022 18:52

Oksijen'den İstanbul rehberi: 26 Kasım Cumartesi günü için öneriler

Şehirde dolu dolu bir cumartesi geçirmek isteyenler için Oksijen'den İstanbul rehberi: Tiyatro, etkinlik, podcast ve dizi
Oksijen'den İstanbul rehberi: 26 Kasım Cumartesi günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri

Fontana’nın Gözünden Paris’in Sesi

Bill Fontana’nın Arter’de sergilenen ses yerleştirmesi Sessiz Yankılar: Notre-Dame Paris’in simgesel yapılarından Notre-Dame Katedrali’nin çanlarının sesini duymaya olanak sağlıyor. Fontana’nın bu mistik sesleri canlı bir bağlantıyla Paris’ten İstanbul’a taşıdığı eserini görmek için son gün 4 Aralık.

‘Hiç’liğin Kralı: Neyzen Tevfik

Sınır tanımaz şair, müzisyen, hiciv ustası Neyzen Tevfik’in, Bektaşi tekkesinden akıl hastanesine uzanan yolculuğunu anlatan Hiç, Uğur Yücel’in nefes kesen performansıyla sahnede. Uğraş Güneş’in kaleme aldığı oyunun yönetmenliğini Can Yücel yapıyor. Yıllar sonra Uğur Yücel’i tiyatro sahnelerine döndüren tek kişilik performans 26 Kasım akşamı Maximum Uniq’te.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Baskettalks

Basket Talks, Sadece Basketbol mottosuyla içerikler üreten bir platform. Röportaj arşivi öylesine geniş ki, basketbol hakkında merak ettiğiniz hemen her konuyla ilgili uzman bir ismi bulabilmeniz mümkün. Basketbol severlerin kaçırmaması gereken bir yayın.

Nereden Dinlerim? Spotify Apple

Seans Arası

Podcast evreninde snooker dünyasının meraklıları da unutulmadı. Aras Yetiş ve Efe Buğra Açıkalın, snooker dünyasında olup bitenler, güncel turnuvalar, geçmiş hikayeler, unutulmaz efsaneler ve oyunun merak edilenlerini konuşmak için mikrofon başında.

Nereden Dinlerim? Spotify Apple

Ekran önerileri 

Mammals – Prime video

Romantik bir kaçamak olarak başlayan film, hızla modern ilişkilerin kalbindeki gerçekleri araştıran kara bir komedi dramasına dönüşüyor. Mammals, Michelin yıldızlı bir şef olan Jamie'nin (James Corden) hamile karısı Amandine (Melia Kreilling) hakkında şok edici sırları keşfetmesiyle alt üst olan dünyasını anlatıyor. Jamie, kayınbiraderi Jeff'in yardımıyla cevapları bulmak için arayışa girer. Bu arayış sırasında, Jeff'in Jamie'nin kız kardeşi Lue ile olan evliliğindeki çatlaklar da genişler. İki kez Olivier ve Tony Ödülü kazanan Jez Butterworth tarafından yazılan altı bölümlük bir dizi olan Mammals, evliliğin karmaşıklığı hakkında bir komedi dramasıdır. Üzüntü, keder, gerilim, aşk, dostluk, ihanet ve büyülü gerçekçilik bu dizide bir arada.