06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.04.2023 09:50 | Son Güncelleme: 28.04.2023 11:12

Oksijen'den İstanbul rehberi: 29 Nisan Cumartesi günü için öneriler

Haftanın stresini atmak ve cumartesi gününü daha keyifli hale getirmek isteyenler için için kültür sanat dolu bir şehir rehberi: Etkinlik, konser, podcast ve film...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 29 Nisan Cumartesi günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Vera

Bugüne kadar yüksek sesli sahne şovları ile bilinen Vera, ikinci kez dinleyicileriyle böylesine sakin bir konsept ile buluşuyor. Bu konsere özel hazırlanmış şarkı listesi ve akustik düzenlemelerle Vera, 29 Nisan Cumartesi akşamı KOMA Sahnesi’ne geliyor. 

Fişekhane Sailing Cup

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleşen Fişekhane Sailing Cup’ta, bu yıl 50’ye yakın tekne, Bakırköy açıklarında kurulacak parkurda yarışmaya hazırlanıyor. 29 Nisan'da saat 12.00 itibariyle start alacak yarışta yer alacak tekneler IRC 0-1-2-3-4, Sportsboat ve Gezgin sınıflarında yarışacaklar.

Kombucha 2200

29 Nisan'da Vertical'de gerçekleşecek olan Kombucha 2200 lezzeti ile evde kombucha yapımı atölyesi 2200'ün kurucusu Esra Özcan eşliğinde gerçekleşiyor. Atölyede adını farklı şekillerde duyduğunuz probiyotik bu içeceğin nasıl yapıldığına dair ipuçları veriliyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Sony Music TR On Air

Sanatçı kataloğuyla müzik endüstrisine yön veren en önemli kaynaklardan biri olan Sony Music Türkiye, aslında uzun zamandır beklenen podcast’iyle sonunda karşımızda. Sektörün deneyimli isimlerinden Hikmet Demirkol’un hazırladığı yayın Çağan Şengül, Onurr ve Ogün Sanlısoy’un konuk olduğu bölümlerle başladı. Müzikseverlerin kaçırmaması gereken önemli bir kaynak olacağını tahmin etmek güç değil.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Ne Okuyorsun Bu Aralar?

Aslında zaman zaman arkadaş ortamlarında birbirimize sorduğumuz ama devamında mutlaka derin bir sohbeti getiren basit bir soru, şimdi bir podcast olarak da bizimle birlikte. Yazarıyla Konuşanlar Kitap Kulübü adına Bahar Karakaya’nın hazırladığı yayın, her bölüm farklı bir konukla elbette kitaplarla başlayan ama sınırlı kalmayan bir içerik olarak karşımıza çıkıyor.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Memet Özer'den mekan önerisi

Starada

Starada Bağdat Caddesi' nin yenilerinden. Ama çok kısa zamanda popüler oldu. Cadde için çok şık bir mekan olmuş. Mutfağın başında benim de çok taktir ettiğim şef Erdem Dırbalı var. Gerçek bir sanatkar gibi tablo tarzı tabakları mevcut. Cumartesi uzun bir yemek yemek için tavsiye ederim.

Ekran Önerisi

Boiling Point - TV+

Bu aralar mutfakta geçen gerilimler ve fine dining konseptini eleştirel şekilde masaya yatıran yapımlarla sık karşılaşır olduk. Boiling Point de bunlardan biri. Ancak bu kez merkezde fine dining yerine tamamen mutfağa, şef ve aşçıların arasında yaşananlara odaklı bir film var.

Başrolde başarılı İngiliz oyuncu Stephen Graham’ın yer aldığı filmde, Londra’nın en yoğun restoranlarından birinde şef olan Andy Jones’un yoğun ve gerilimli bir gününü izliyoruz. 90 dakikalık kesintisiz tek bir plandan oluşan, tek mekandaki kaos ortamı ve ana karakterinin sıkışmışlığıyla Uncut Gems’i hatırlatan filmi, özellikle The Bear dizisini sevdiyseniz kaçırmamanız gerekiyor.