26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.09.2022 00:02 | Son Güncelleme: 30.09.2022 08:15

Oksijen'den İstanbul rehberi: 30 Eylül Cuma günü için öneriler

Eylül ayının bitiminde şehrin yazdan kalma son sıcak havalarını değerlendirmek isteyenler için Oksijen'den konser, atölye, podcast, film önerileri...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 30 Eylül Cuma günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri

Kings of Convenience 

Zorlu PSM 10. Yıl etkinlikleri kapsamında Kings Of Convenience’i müzikseverler ile buluşturuyor. Sakin melodileriyle gönüllere taht kuran Norveçli indie folk-pop ikilisi unutulmaz bir performans sergileyecek. 30 Eylül ve 1 Ekim olmak üzere iki akşam üst üste sevenleriyle buluşan grubun konserleri Turkcell Sahnesi’nde gerçekleşiyor. 

Eda And ile Istanbulisation 

Hamburg’da yaşayan piyanist Eda And, solo projesi Istanbulisation'ın Türkiye prömiyerini 32. Akbank Caz Festivali’nde yapmak için geliyor. 17 yaşında ilk piyano konçertosunu besteleyen And, Almanya’nın ünlü caz orkestrası ile çalışan ilk Türkiyeli kadın caz piyanisti olmuştu. Şimdiye kadar yayınladığı iki albümüyle müzikseverlerin karşısına bugün Akbank Sanat’ta çıkacak.  

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Dünyaya Fırlatıldık

Ne, neden, nasıl? Peki bu bilgiyle ne yapacağız? Pelin Dilara Çolak, bildiğimizi sandığımız ama muhtemelen yanıldığımız ya da belki de üzerine hiç düşünmediğimiz ama düşünmemiz gereken konulardan yola çıkarak sorgulayıcı bir yayınla karşımıza çıkıyor.

Nereden dinlerim?

Spotify, Apple

Şehir ve Ritim

Cenk Durlu tarafından hazırlanan bu podcast, Türkiye’de son yıllarda sektörü adeta ele geçiren hip-hopa adanmış. Şarkılardan başlayarak filmlere kadar uzanan geniş bir kapsamda hip-hop kültürü detaylandırılırken, popüler isimlerin konuk olduğu bölümler de kültürün temelini ve sonucunu anlayabilme fırsatı veriyor.

Nereden dinlerim?

Spotify, Apple

Ekran önerisi

Fandom 

Kısa bölümlerden oluşan, başı sonu olan, eğlenceli bir yerli dizi. Televizyon ve dizi sektörünü kara mizah türünde eleştirel bir yaklaşımla ele alan, televizyon dizilerinin fanatik hayranlarının sosyal medyada örgütlenip, dizileri yazan senaristlere karşı verdikleri savaşı anlatan Fandom, 13 bölümüyle birden beIN Connect’te!