06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.04.2023 09:00 | Son Güncelleme: 29.04.2023 11:47

Oksijen'den İstanbul rehberi: 30 Nisan Pazar günü için öneriler

Haftayı sosyal bir şekilde kapatmak ve pazartesiye mutlu başlamak isteyenler için pazar günü İstanbul'daki etkinliklerden seçmeler, konser, atölye, podcast ve ekran önerileri
Oksijen'den İstanbul rehberi: 30 Nisan Pazar günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Sondan Sonra

Dennis Kelly’nin kaleme aldığı, Ayşe Günyüz Demirci ve Hasan Demirci'nin oynadıkları Sondan Sonra 30 Nisan'da Think House'da seyirciyle buluşuyor. Oyunda her şey nükleer saldırıdan kaçan Mark’ın, Louise’i kurtarıp kendi evinin bahçesindeki sığınağa getirmesiyle başlıyor. 

Elif Çağlar ve Aga B

Elif Çağlar Garanti BBVA Uluslararası Caz Günü Konserleri kapsamında 30 Nisan akşamı Blind sahnesinde dinleyenleriyle buluşuyor. Konserde Aga B de konuk olarak sahneye çıkmaya hazırlanıyor. 

Venüs Atölye

Caddebostan'ın tercih edilen workshop mekanlarından Venüs Atölye'de 30 Nisan'da başlayacak Seramik Atölyesi'nde katılımcılar seramik şekillendirmeye dair teorik bilginin yanı sıra seramik çamurunu tanıma, şekillendirme tekniklerini aşamalı olarak öğreniyor ve seçtiği herhangi bir objeyi (tabak, bardak, vazo, obje vs. ) eğitmen yönlendirmesiyle keyifle ortaya çıkartabiliyor. 

 

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Global İşler

Ussal Şahbaz teknoloji, toplum ve politika kesişiminde dünyada olup bitenlerin Türkiye’ye yansımalarını tartışmak üzere bir podcast hazırlıyor. Merkezde teknoloji olsa da, aslında yayında yeniliklerin her anlamda hayata yansımalarının konuşulduğunu da söyleyebilmek mümkün. Konuklarla birlikte değişik alanlara dair doyurucu sohbetlerle buluşuyoruz.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Yoldayız Geliyor musun?

Ece Targıt, kendi tanımıyla kendisini tanıma, yolunu bulma ve kendisiyle olan ilişkini iyileştirme arayışında olanlara destek olacak bir yayın hazırlıyor. Bir içerik üreticisi olan Ece’nin kendi hayatından örneklerle ve yumuşak olarak tanımlanan tarzıyla hazırladığı podcast, platformların da ilgi gören yayınlarından biri.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Memet Özer'den mekan önerisi 

 

Eggo Arnavutköy

Muhteşem bir Pazar sabah kahvaltısı mekanı. Aman dikkat çok kalabalık oluyor. Ardından da anlaşılabileceği gibi yumurta çeşitleri ağırlıklı bir menüsü var. Ver yaptıkları tabak çok başarılı. Pancake ve gevrek çeşitlerini de deneyin derim. Ev yapımı sosisleri gerçekten lezzetli. Açıkçası benim en favori kahvaltı mekanlarımdan.

Fotoğraf: a.bit.of.eggo / Instagram

 

Ekran Önerisi

Separation - Netflix

Orphan: The First Kill ve The Boy gibi son dönem öne çıkan korku filmleriyle tanınan William Brent Bell’in imzasını taşıyan film, avukat annesinin trajik ölümü sonrası babasıyla birlikte yaşayan Jenny’nin yaşadıklarını anlatıyor. Annesinin ölümünden sonra aniden gelişen bir velayet probleminden sonra annenin hayaleti ve babasının sanat eserlerinden oluşan kuklalar Jenny ve babasının yaşadığı eve musallat olmaya başlar. Filmde Rupert Friend, Madeline Brewer ve Succession’ın Logan Roy’u olarak bildiğimiz usta oyuncu Brian Cox yer alıyor.