20 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.08.2023 09:35 | Son Güncelleme: 04.08.2023 10:44

Oksijen'den İstanbul rehberi: 5 Ağustos Cumartesi günü için öneriler

Haftanın yorgunluğundan kaçmak için Oksijen'den Cumartesi günü için şehir rehberi: Kültür-sanat, podcast, mekan ve ekran...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 5 Ağustos Cumartesi günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Mercan Dede ve Sabahat Akkiraz

Sufi müziğini doğuya ait etnik enstrümanlar ve batının elektronik müzik formuyla harmanlayan müzisyen Mercan Dede, Türk Halk Müziği sanatçısı Sabahat Akkiraz ile birlikte, uzun bir aradan sonra 5 Ağustos'ta Maximum Uniq Açıkhava'da dinleyicinin karşısına çıkıyor.

Flört, Yedinci Ev ve Son Feci Bisiklet

Flört, Yedinci Ev, Arda Kemirgent Son Feci Bisiklet aynı gece sahneye çıkıyor. Son yılların popüler isimleri 5 Ağustos'ta JJ Arena sahnesinde dinleyenleriyle buluşuyor.

Soundscape Festivali

Soundscape elektronik müzikle bütünleşen tüm doğa seslerini İstanbul’un büyük ormanlık etkinlik alanı Lifepark’ta 3.kez duyuruyor. 5- 6 Ağustos'taki festival bu yıl da Lifepark'ta benzersiz bir festival deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor. Festivalde Ash, Red Axes, Juan Hansen, Deer Jade, Fred, Lenix, Menachem 26, Mercan Dede, Aytek Doren, Deniz Kabu, Emiran ve More TBA gibi isimler sahneye çıkıyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Meleklerin Payı

Burkay Adalığ tarafından hayata geçirilen Meleklerin Payı, viski konusunda Türkiye’nin en önemli platformlarından biri haline geldi. Yıllar içinde bu özel içeriği meraklılarla buluşturan Adalığ, her hafta viski dünyasından ilginç haberleri, yeni şişeleri, dünyada ve Türkiye'de viski kültürü ile ilgili gelişmeleri bu yayında paylaştı. Bugünlerde yeni bölümler gelmiyor olsa da, karşımızda kayda değer bir sesli arşiv var.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Rolling Stone – Music Now (İngilizce)

Müzik tarihinin en saygın dergilerinden biri olan Rolling Stone, yeni medyaya da en hızla uyum sağlayan mecralardan biri. Derginin editörleri ve yazarlarının hazırladığı yayınlarda, müzik piyasasına dair son haberleri ilk kaynaktan öğrenebiliyor ve özel röportajları dinleyebiliyoruz.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Memet Özer'den mekan önerisi

Zaaf Ortaköy

Hiç beklenmedik yerde, beklenmedik bir şef restoranı. Çok özenli tabaklar ve enteresan bir şekilde güzel ambiyans. Üstelik çok lezzetli kokteyller. Küçük bir yer, yer ayırtmak şart. Ama memnun kalacağınızı düşünüyorum.

Ekran önerisi

Ladies First: A Story Of Women In Hip-Hop - NETFLIX   

Kadınların, hip-hop kültürü ve rap müziği üzerindeki güçlü etkisini, geçmişten günümüze tüm yaşananları anlatan ABD yapımı belgesel; Queen Latifah, Sha-Rock, Roxanne Shante, MC Lyte, Remy Ma, Bahamadia, Kash Doll, Saweetie, Latto, Ice Spice, Cardi B gibi birbirinden başarılı sanatçılara yer veriyor. Dört bölümden oluşan bu belgesel dizi, müzik kliplerini, kişisel anıları, yeni röportajları içeriyor.