19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 25.11.2022 04:30 | Son Güncelleme: 25.11.2022 04:31

Okyanus ortasında gizem ve gerilim

Netflix’in beklenen dizisi 1899, türünün efsanevi örneklerinden Dark’ın yapımcılarının imzasını taşıyor ve şimdiden ikinci sezonunu heyecanla bekletiyor
Okyanus ortasında gizem ve gerilim

Ogan Mitrani

Netflix’e gelen 1899 dizisi gizem, korku ve bilim kurgu öğelerini harmanlayarak kullanırken özellikle türün meraklılarını da tatmin ediyor. Benzer temaları içeren ve oldukça ses getiren Dark dizisinin yaratıcıları Jantje Friese ve Baran bo Odar bu yapıma da imza atmış. Her ne kadar iki dizinin birbirinden çok farklı olduğunu vurgulasalar da, bulmaca çözmeyi seven izleyiciler için gizemin diğer sezonları da içine alacak şekilde kurgulandığına işaret ediyorlar.
Kasvetli ve gri bir havada okyanusta yol alan gemi Avrupa’dan Amerika’ya çoğunluğu göçmenleri taşımaktadır. Bu yönüyle Titanik’i hatırlatsa da tarih onun buzdağına çarpıp batmasından 13 yıl öncedir. Her yolcu değişik yaşam tarzlarına ve sırlara sahiptir. Geminin adı olan Kerberus ise eski Yunan mitolojisinde, Hades’in ölüleri sakladığı yeraltının kapısının bekçisi olan üç başlı bir köpekten gelmektedir. Kendisinin ikiz gemisi olan ve aynı seferi yaparken yakın bir zamanda kaybolan Prometheus’tan gelen sinyaller ile rotasını değiştirir. Ama sinyallerin geldiği noktaya ulaştığında geminin terk edilmiş olduğunu görür.