07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.02.2024 11:10 | Son Güncelleme: 19.02.2024 11:10

Türkiye’nin ilk ve tek bale festivali 3-21 Ağustos’ta Bodrum’da

Bu yıl 21. kez gerçekleşecek Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin şimdiye kadarki en zengin programı İş Bankası’nın destekleriyle yaza hazır
Türkiye’nin ilk ve tek bale festivali 3-21 Ağustos’ta Bodrum’da

2003 yılından bu yana Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Türkiye’nin ilk ve tek bale festivali olan Uluslararası Bodrum Bale Festivali, bu yıl 3-21 Ağustos tarihlerinde İş Bankası’nın katkılarıyla gerçekleşiyor.

“Destek vermek bizim için çok anlamlı ve kıymetli”

100. kuruluş yılı kutlamaları kapsamında Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin ana sponsorluğunu üstlenen Türkiye İş Bankası’nın Genel Müdürü Hakan Aran ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni Tan Sağtürk düzenlenen basın toplantısında bir araya gelip İşbirliği anlaşmasını imzaladılar. Toplantıda konuşan İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran “Bizim için çok özel olan bu yılda birçok proje gerçekleştiriyor; spordan bilime, eğitimden çevreye ve kültür-sanata farklı alanlarda ülkemize, topluma katkı sunmak üzere çalışmaya devam ediyoruz. 100. yılımızı coşkuyla kutlayacağımız, ikinci yüzyılımıza doğru adım atma heyecanını yaşayacağımız Ağustos ayında sanatseverlerle buluşacak Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin 21.’sine destek vermek bizim için çok anlamlı ve kıymetli” dedi.

Kuğu Gölü, Muhteşem Gatsby, Carmen, Zorba ve Güldestan

Eylül ayında Devlet Opera ve Balesi genel müdürlüğüne atanan Tan Sağtürk, 6 eser ve 11 temsil ile Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin şimdiye kadarki en zengin programını duyurdu.

Kuğu Gölü balesinin sanatseverlerle Bodrum’da ilk kez buluşacağını belirten Sağtürk, şöyle konuştu: “Brezilya’dan Bodrum Bale Festivali’ne ilk kez konuk olmaları için görüşmelerini sürdürdüğümüz Ricardo Amarante ve Dans Topluluğunun tango adımlarını bale adımları ile birleştirerek nefis bir repertuvarla festivalde yer almasını planlıyoruz. Ülkemizde ve dünya sahnelerinde birçok kez sanatseverlerle buluşturulan ve bu yıl sahnelenişinin 25. yılını kutlayacağımız, tasavvuf ile çağdaş temaların örgüsüyle yolculuk kavramının anlatıldığı ‘Güldestan’ modern dans eseri de Ankara ve İstanbul Müdürlüklerimizin ortak çalışmasıyla muhteşem bir görsel şöleni Bodrumlu sanatseverlerle buluşturacaklar. Bodrum Bale Festivali’nde kostüm, dekor, dans ve müzikleri ile dikkat çekecek önemli bir eser ise bu yıl Türkiye prömiyerini yaptığımız Muhteşem Gatsby eseri olacak. Festivalde bütün temsilleri kapalı gişe sahnelenen Carmen ve Zorba eserleri de sanatseverlerin beğenisine sunulacak”