27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.11.2023 10:26 | Son Güncelleme: 19.11.2023 15:12

Alman otomotiv devinde üretim krizi: Elektrikli araç teslimatları gecikebilir

Dünyanın önde gelen otomotiv şirketlerinden Volkswagen, elektrikli araç üretiminde karşılaştığı bir hatadan dolayı tedarik krizi yaşıyor. Üretimde yaşanan sorunun elektrikli araçlara güç veren motorlarla ilgili olduğu belirtilirken, problemin sürmesi halinde teslimatlarda gecikmeler yaşanabilir
Alman otomotiv devinde üretim krizi: Elektrikli araç teslimatları gecikebilir

Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen(VW), elektrikli otomobillerde büyük teslimat sorunlarıyla karşı karşıya kalabilir. Konu hakkında bilgi sahibi iki kişinin Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt'a yaptığı açıklamaya göre, Kassel'deki bir VW parça fabrikasında üretimin artırılması sırasında hatalar meydana geldi.

Sonuç olarak, şu anda tesiste teknik olarak mümkün olandan çok daha az sayıda elektrik motoru üretilebiliyor. Sorun devam ederse, VW müşterileri elektrikli otomobilleri için çok daha uzun süre beklemek zorunda kalabilir.

Bu özellikle Kassel'de üretilen yeni VW APP550 yüksek performanslı elektrik motoruyla ilgili. Bu motor ID.4, ID.5 ve ID.7 model serilerinin yanı sıra Audi Q4 E-tron, Skoda Enyaq ve gelecek yıl için duyurulan Cupra Tavascan'da kullanılacak.

Geçtiğimiz hafta, Zwickau ve Emden'deki VW fabrikaları, motor eksikliği nedeniyle elektrikli otomobil üretimlerini kısmak zorunda kalacaklarını duyurmuştu. Ancak Handelsblatt'ın araştırmasına göre sorun daha büyük.

Skoda araçların üretimi gecikecek

Volkswagen'in Skoda birimi, tedarik darboğazları nedeniyle Kasım ve Aralık aylarında Enyaq elektrikli modellerinin üretiminde bazı gecikmeler bekliyor.