08 Şubat 2026, Pazar
Haber Giriş: 08.02.2026 09:39 | Son Güncelleme: 08.02.2026 11:24

BMW, marş motoru sorunu nedeniyle 87 bin aracını geri çağırıyor

BMW, motor marş motorunun aşırı ısınarak yangın riski oluşturabileceği bildirdi ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki 87 bin 394 aracını geri çağırdı
BMW, marş motoru sorunu nedeniyle 87 bin aracını geri çağırıyor
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Almanya merkezli otomobil üreticisi BMW, motor marş motorunun aşırı ısınarak yangın riski oluşturabileceği gerekçesiyle Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) 87 bin 394 aracını geri çağırdığını duyurdu. ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, bayilerin motor marş motorunu ücretsiz olarak değiştireceğini belirtti.

BMW son olarak yakında piyasaya sürülmesi beklenen tamamen elektrikli M serisi performans sedanı M3'yi tanıttı. BMW, dört motorlu M3 spor otomobilinin 2027 yılında sürücülerle buluşacağını belirtirken M3'nin dört elektrik motora ve simüle edilmiş vites değiştirme özelliğine sahip olacağı da dile getirdi.

Neler olmuştu?

Japonya merkezli otomobil şirketi Toyota da geçen hafta ABD'deki 161 binden fazla kamyonetini araç geri vitese alındığında geri görüş kamerasının görüntüsünün ekrana yansımasını engelleyebilecek bir yazılım hatası nedeniyle geri çağırdığını açıklamıştı.

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi geri çağırmanın Toyota'nın panoramik görüş monitörü (PVM) sistemiyle donatılmış 2024 ve 2025 Toyota Tundra ve Tundra Hibrit modellerini etkilediğini söylemişti.

Kaynak: Gazete Oksijen