29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.12.2023 20:00 | Son Güncelleme: 23.12.2023 21:02

Çinli BYD Avrupa'daki ilk elektrikli otomobil fabrikasını Macaristan'da kuracak

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi BYD'nin Avrupa'daki ilk fabrikası Macaristan'da kurulacak. Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto, Szeged şehrinde kurulacak fabrika için Çinli şirkete mali teşvik sağlanacağını belirtti
Çinli BYD Avrupa'daki ilk elektrikli otomobil fabrikasını Macaristan'da kuracak

Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, Avrupa'daki ilk otomobil fabrikasını Macaristan'da kuracağını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, fabrikanın, Macaristan'ın güneyindeki Szeged şehrinde kurulacağı belirtildi.

Fabrika, dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi konumundaki şirketin, Avrupa'da kuracağı ilk otomobil üretim tesisi olacak. Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, bölgede binlerce yeni istihdam yaratacak tesisin, Macaristan'ın ekonomik tarihindeki en büyük yatırımlardan biri olacağını ifade etti. Hükümetin, fabrikanın kurulması için BYD'ye mali teşvik sağlayacağını kaydeden Szijjarto, söz konusu yatırımın, Macaristan'ın küresel elektrikli otomotiv dönüşümündeki konumunu güçlendireceğini vurguladı.

Macaristan, son yıllarda elektrikli araçlarda kullanılan lityum-iyon bataryalarının imalatı için ülkeye çektiği yabancı yatırımlarla öne çıkıyor. Güney Koreli Samsung, Çinli CATL ve diğer uluslararası batarya üreticileri, Macaristan'da üretim tesisleri kuruyor. CATL'in Debrecen şehrindeki 100 gigavat saat kapasiteli batarya fabrikası, bunların en büyüğü konumunda bulunuyor. Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, 2017'de Macaristan'ın Komarom şehrinde, bir elektrikli kamyon fabrikası kurmuştu.

Kaynak: AA