27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.12.2023 19:45 | Son Güncelleme: 23.12.2023 19:50

Tesla'nın Çin'de kuracağı fabrikaya arazi tahsisi yapıldı

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın Çin'de kuracağı enerji depolama ünitesi fabrikası için arazi tahsisi yapıldı. Fabrikada 4 megavatsaat elektrik depolayabilen lityum-iyon batarya üniteleri üretilecek
Tesla'nın Çin'de kuracağı fabrikaya arazi tahsisi yapıldı

ABD'li elektrikli otomobil ve pil üreticisi Tesla'nın, enerji depolama ünitesi üretimi için Çin'de kuracağı fabrika için arazi tahsisi yapıldığı duyuruldu. Şirketten yapılan açıklamada, Şanghay şehrinde kurulacak fabrikaya arazi tahsisi için yerel hükümet ile anlaşmanın imzalandığı duyuruldu.

Fabrikada Tesla'nın Megapack adı verilen, 4 megavatsaat elektrik depolayabilen lityum-iyon batarya üniteleri üretilecek. 2024'ün ilk çeyreğinde yapımına başlanması planlanan fabrikanın üçüncü çeyrekte faaliyete geçmesi planlanıyor. Fabrikada yılda 10 bin ünite ile toplam 40 gigavatsaat enerji depolama kapasitesinin üretilmesi hedefleniyor.

Tesla'nın halen ABD'nin California eyaletinin Lathrop şehrinde yılda 10 bin Megapack üretme kapasitesine sahip bir mega fabrikası bulunuyor. Şirket, Şanghay'daki yılda 1 milyon elektrikli otomobil üretebilen giga fabrikasını da 450 bin ilave kapasite ile genişletmeyi planlıyor.

Kaynak: AA