27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.12.2023 12:59 | Son Güncelleme: 22.12.2023 15:28

En yüksek kaza oranına sahip otomobil markası Tesla oldu

Amerikan kredi kuruluşu LendingTree'nin yaptığı araştırmada, Autopilot özelliği ile kullanıcıların dikkatini çeken elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın en yüksek kaza oranına sahip marka olduğu ortaya çıktı
En yüksek kaza oranına sahip otomobil markası Tesla oldu

Amerikan kredi kuruluşu LendingTree’nin 30 otomobil markası üzerinde yaptığı araştırmaya göre Tesla sürücülerinin kaza yapma oranları çok daha yüksek. Analizlere göre Tesla sahipleri diğer tüm markalardan daha fazla kazaya karıştı. Tesla bin sürücü başına 23, 54 kaza yaptı, Ram 22,76 kaza, Subaru 20,90 kazaya karıştı. Ancak bu analizlerde kazaya neden olan faktörler belirtilmedi. Çok sayıda verinin toplanmasına olanak sağlayan LendingTree, 14 Kasım 2022'den 14 Kasım 2023'e kadar olan milyonlarca sigorta teklifini analiz etti.

Tüm araçları etkiledi

Forbes, Tesla’nın kısa bir süre önce Autopilot yazılımıyla ilgili oluşan güvenlik sorunları nedeniyle 2 milyondan fazla aracını geri çağırdını yazdı. Özellikle de sürücü destek sisteminin bir parçası olan Autosteer adlı özelliğinde sorun yaşayan Tesla’nın geri çağırma talebi Amerika Birleşik Devletleri'nde sattığı neredeyse tüm araçları etkiledi.

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk tarafından yönetilen elektronik otomobil şirketi Tesla, en değerli otomotiv şirketleri arasında yer alıyor. Musk uzun zamandır kendi kendine gidebilen otomatik otomobiller hayal ediyor ve teknolojinin sınırlarını zorluyor.

Sürücüler nerede devreye sokacaklarını bilmiyor

Adalet Bakanlığı, Tesla'nın Autopilot yazılımı devredeyken bir düzine kazanın meydana gelmesi üzerine cezai soruşturma başlattı. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi Autopilot'un kullanımda olduğu iddia edilen 956 kazayı inceledi. Ardından Autopilot’un devre dışı bırakılmasından kaynaklanan 322 kazaya odaklanıldı. Uzmanlar, Tesla’nın Autopilot kusurunu çözme olasılığının düşük olduğunu belirtiyor. Zira Tesla sürücüleri Autopilot’ı nerede devreye sokacaklarını bilemiyor.