18 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.08.2022 10:05 | Son Güncelleme: 30.08.2022 14:25

Honda ve LG Energy lityum iyon pil üretim tesisi kuruyor

AB ve California'nın 2035’te fosil yakıtlı araçların satışını yasaklama kararı etkilerini gösteriyor. Honda ve LG Energy Solution, ABD'de elektrikli araçlar için kritik öneme sahip lityum iyon pil üretim tesisi kurmak için 4.4 milyar dolarlık yatırım kararı aldı
Honda ve LG Energy lityum iyon pil üretim tesisi kuruyor

Avrupa Birliği’nin (AB) konvansiyonel motorlu araçların 2035’ten itibaren satışını yasaklamasından sonra geçen hafta tarihi bir adım da ABD’nin en kalabalık eyaleti ve dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan California'dan geldi. İklim değişikliğiyle mücadele kapsamında 2035’ten sonra eyalette benzinli ve dizel araçlar yasaklandı. California Valisi Gavin Newsom'un 2020 hedef gösterdiği ve hayata geçirdiği bu karar piyasada da etkisi gösteriyor.  Japon otomotiv devi Honda ve Güney Kore merkezli en büyük araç batarya üreticilerinden LG Energy Solution, 4.4 milyar dolar yatırımla ABD’de lityum iyon pil üretim tesisi kurmak için anlaştı. 

Söz konusu ortaklık hakkında konuşan İcra Kurulu Başkanı Toshihiro Mibe "Honda, elektrikli araçların kritik bir bileşeni olan elektrikli taşıt akülerinin yerel tedariğine kendini adamıştır. Dünyanın önde gelen akü üreticisi LG Energy Solution ile ABD'deki bu girişim, şirketimizin bu amaç doğrultusundaki yaklaşımının bir parçası olacak" dedi.

Ortak girişim, 2023'ün başlarında tesisin inşaatına başlamayı ve 2025’de lityum iyon pil hücrelerinin seri üretimini hedefliyor. The Wall Street Journal'a konuşan bir kaynak, yeni fabrikanın Honda'nın ana Kuzey Amerika üretim ve mühendislik operasyonlarına ev sahipliği yapan Ohio'da olacağını söyledi. Honda sözcüsü Marcos Frommer ise iddialar hakkında sessiz kalmayı tercih etti. Tesis nerede olursa olsun iki şirketin hedefi, Kuzey Amerika pazarına pil tedariğini sağlamak.

Kaynaklar: Forbes, The Wall Street Journal, Bloomberg