27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.12.2023 18:10 | Son Güncelleme: 25.12.2023 18:11

Japon otomotiv devi üretimi durdurdu: Oluşan zarar nedeniyle tedarikçilerine tazminat ödeyecek

Japon otomotiv devi Toyota Motor'un küçük otomobil birimi Daihatsu Motor'dan bir sözcü, Japonya'daki tesislerinin güvenlik skandalı nedeniyle atıl kalması nedeniyle doğrudan iş ilişkisi içinde olduğu 423 yerli tedarikçiye tazminat ödeyeceğini duyurdu
Japon otomotiv devi üretimi durdurdu: Oluşan zarar nedeniyle tedarikçilerine tazminat ödeyecek

Sözcü, Daihatsu'nun Japonya'daki üretimini önümüzdeki ayın sonuna kadar durdurduğunu söyledi. Şirketin tedarikçilere, geçmiş iş hacimlerine göre tazminat ödemeyi değerlendireceğini ve kesintinin genişleyen tedarikçi ağı üzerindeki etkisini değerlendirmek için çalıştığını da sözlerine ekledi.

Güvenlik skandalı sevkiyatları durdurdu

Reuters'ın haberine göre Daihatsu geçen hafta Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Toyota markası altında satılan yaklaşık iki düzine model de dahil olmak üzere 64 modelle ilgili sorunların tespit edildiği bir güvenlik soruşturmasının ardından tüm araçlarının sevkiyatını durdurduğunu söyledi.

Sözcü, şirketin skandalın etkilerini gidermek için ana tedarikçileriyle birlikte çalışacağını ve tazminat almayan daha küçük taşeronların da sanayi bakanlığından destek fonlarına erişmelerine yardımcı olabileceğini sözlerine ekledi.

Daha çok Güneydoğu Asya'ya odaklanıyor

Daihatsu'nun denizaşırı operasyonları ağırlıklı olarak Güneydoğu Asya'ya odaklanıyor. Sözcü, Malezyalı otomobil üreticisi Perodua ile birlikte işlettiği iki ortak girişim tesisinde Perodua marka otomobillerin üretimine yasal izinlerin alınmasının ardından sürecin yeniden başladığını paylaştı.

Tamamı Toyota'ya ait olan Daihatsu, geçen hafta Cuma günü Endonezya'daki iştiraki PT Astra Daihatsu Motor'dan sevkiyatlara yeniden başladığını açıkladı.