30 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.07.2023 22:46 | Son Güncelleme: 05.07.2023 23:05

Lamborghini tamamen benzinle çalışan son süper otomobilini sattı

Dünya hızla elektrikli araçlara adapte olurken önde gelen otomotiv üreticilerinden Lamborghini tamamen benzinle çalışan son süper otomobilini de alıcısıyla buluşturdu ve kendine hedef koydu: Önce plug-in hibrit modeller ve ardından tümüyle gücünü elektrikten alan otomobiller asfalta inecek
Lamborghini tamamen benzinle çalışan son süper otomobilini sattı

Reuters'in haberine göre, Lamborghini CEO'su Stephan Winkelmann Çarşamba günü Alman Welt gazetesine verdiği demeçte, markanın tamamen benzinle çalışan modellerin kalan üretim serisini sattığını söyledi.

Tamamen elektrikle çalışan araç için geri sayım

Bundan sonra satılan tüm yeni modeller bir şekilde elektrikli olacak. İlk olarak Aventador ve Huracan süper otomobilleri için plug-in hibrit modeller ve bir plug-in hibrit Urus SUV olacak. Bu on yılın sonlarında Lamborghini ilk tamamen elektrikli aracını piyasaya sürmeyi planlıyor.

Lamborghini alıcıları araçlarını çok önceden sipariş ettikleri için, şirket bir süre daha benzinle çalışan araçlar üretmeye devam edecek.

Winkelmann bu yılın başlarında Insider'a verdiği bir röportajda, yüksek gürültü sesiyle bilinen V12 motorlarla tanımlanan on yılların ardından elektrifikasyonu benimseme kararının, nihayetinde dünya çapında emisyon düzenlemelerinin sıkılaştırılmasına bağlı olduğunu söyledi.

Hem performans hem sürdürülebilirlik

Otomobil endüstrisi her ne kadar elektrikli araç dönüşümünde pahalı ve dağınık bir geçişin ortasında olsalar da Lamborghini'nin otomobillerine yakıt sağlama yöntemini yeniden düşünmesi, köklerinden kopacağı anlamına gelmiyor. Winkelmann, Lamborghini alıcılarına bekledikleri performansı vermeyi sürdürmeyi, beraberinde de karbon ayak izini azaltmayı amaçladığını söyledi.

Şirketin ilk plug-in hibridi (geleneksel hibride göre daha fazla elektrik menziline ve daha büyük bir bataryaya sahip bir araç türü) 2023'ün sonlarında ortaya çıkacak. Lamborghini, Revuelto süper otomobilin bir V12, üç elektrik motoru ve küçük bir batarya sayesinde 1000 beygir gücünün biraz üzerinde güç üretebileceğini ve 2,5 saniyede 27 km hıza ulaşabileceğini tahmin ediyor.