19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.08.2024 14:45 | Son Güncelleme: 19.08.2024 14:59

Volvo, Türkiye'de sedan satışına ara verecek

Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Alican Emiroğlu, yeni vergi düzenlemesi nedeniyle Volvo'nun 2025 itibarıyla Türkiye'de sedan otomobillerin satışına ara vereceğini belirtti. Emiroğlu, "Elektrikli versiyonları gelene kadar sedan satışına ara vereceğiz" dedi
Volvo, Türkiye'de sedan satışına ara verecek

Volvo Car Çek Cumhuriyeti Genel Müdürlüğü görevinden sonra Türkiye’ye dönerek Volvo Car Türkiye Genel Müdürü olan Alican Emiroğlu, şirketin güncel modelleri ve elektrifikasyon süreci hakkında bilgiler paylaşırken, 2024 yılına yönelik plan ve stratejileri ile ilgili de hedeflerini açıkladı. HaberTürk'e konuşan Emiroğlu, Volvo Car Türkiye’nin 2023 yılında tüm zamanların rekorunu kırarak 11 bin 646 adetlik satış rakamına ulaştığı aktardı. Emiroğlu, "Son 6 yıldır Türkiye'ye yurtdışından bakma fırsatım oldu ve Türkiye’nin bu süre içerisinde elde ettiği başarıyı yurt dışından izlemek çok gurur vericiydi. Bu başarıya imza atan takım arkadaşlarımı yürekten kutluyorum" dedi.

2024 yılında yeni bir rekor kırmayı hedeflediklerinden bahseden Emiroğlu, "Yıl sonu pazar beklentimiz 850 bin adet civarında. Yılın geri kalan 5 ayında satışların yavaşlayacağını düşünüyoruz. Marka olarak 2024’ü, 2023’ün üzerinde kapatmayı planlıyoruz. Böylece, daralan pazarda büyüyerek payımızı artırmak istiyoruz. Binek otomobil pazarında geçen yılki yüzde 1.2 pazar payını artırarak, 2024'ün ilk 7 ayında ulaştığımız yüzde 1.42 ile rekor bir pazar payına ulaştık" diye konuştu.

"Globalde dizel üretimine son verdik"

Markanın kompakt SUV modeli XC40'ta artık benzinli motor seçeneğinin sunulmadığını ve otomobilin EX40 ismi ile sadece elektrikli olarak yola devam ettiğini anlatan Emiroğlu, "Globalde dizel üretimine son verdik. Yetkili satıcılarda 2 haneli stoklar kaldı, en geç önümüzdeki ay içerisinde son dizel araçları müşterilerimiz ile buluşturacağız. Yolumuza benzinli, plug-in hibrit ve elektrikli otomobiller ile devam edeceğiz. Sedan araçlarımız S60 ve S90 Çin'de üretiliyordu. Yeni vergi düzenlemesi sebebiyle mevcut stoklardan sonra yeni araç getirmiyor olacağız. Elektrikli sedan modellerimiz gelene kadar, önümüzdeki yıl itibariyle sedan otomobillere ara vermek durumunda kalacağız" dedi.

V60 modeli üzerinde bir çalışma yaptıklarını da anlatan Alican Emiroğlu, "Bu otomobili Türkiye'ye getirmek istiyoruz, çünkü Türkiye'de artık station wagon karoser konusunda bir potansiyel oluşmaya başladı. Fakat Cross Country modellerimizi satışını sona erdireceğiz ve yeni yıl ile birlikte bu modellerin satışı olmayacak. Elimizdeki son dizel motorlu araçları da bu ay teslim edip bitireceğiz" diye konuştu.

 Volvo'nun her yıl yeni bir elektrikli otomobil tanıtacağını da aktaran Emiroğlu, "EX30 modelimiz, 2025 ortasında Belçika'da üretilecek. Bu otomobilin önümüzdeki yıl Türkiye'ye getireceğiz. EX30'da agresif bir planlama yapıyoruz, fiyat olarak hem premium hem de premium olmayan modelleri hedefleyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Plug-in hibritler konusunda da ayrı bir parantez açan Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Emiroğlu, "Plug-in hibrit özelinde yapılan ÖTV düzenlemesinin bu pazarı büyüteceğini düşünüyoruz. Bu teknoloji, tam elektrikliye geçişte ara çözüm. Toplam satışlarımızın yüzde 11’i plug-in hibrit, bu teknolojiye sahip araçların satışlarını artırmak istiyoruz" hedeflerini paylaştı.