28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 07.12.2022 15:16 | Son Güncelleme: 07.12.2022 15:24

Bilim insanları yaygın görülen bir beyin tümörünün 3 alt türünü tespit etti

Bilim insanları, yaygın görülen bir beyin tümörünün 3 yeni alt türünü belirledi. Araştırmacılar bu hücreler üzerinde yürütülecek çalışmaların, farklı hastalara tümör türlerine göre özel tedaviler uygulama imkanı sağlayacağını ifade etti
Bilim insanları yaygın görülen bir beyin tümörünün 3 alt türünü tespit etti

İrlanda Tıp ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin (RCSI) öncülük ettiği araştırmada, yeni ve etkili terapilerin belirlenmesine yardımcı olacak 3 yeni beyin tümörü alt türü bulundu. Yeni bulunan alt türlerin, yetişkinlerde görülen en yaygın birincil beyin kanseri olan glioblastom sınıfından olduğu kaydedildi.

Araştırmacılar, glioblastom alt türlerini, içlerindeki kanser olmayan farklı hücrelerden yola çıkarak 3 kategoride tanımladı. Tümörün etkileşimde olduğu alan olarak ifade edilen mikroçevrede bulunan bu hücrelerin, bağışıklık ve kan hücrelerini içerebileceği belirtiliyor.

Araştırmacılar, tümörün etkileşim alanında bulunan ancak kanser olmayan bu hücreler üzerinde yürütülecek çalışmaların, farklı hastalara tümör türlerine göre özel tedaviler uygulama imkanı sağlayacağını ifade etti. Araştırma, Annals of Oncology dergisinde yayımlandı.

Kaynak: AA