Financial Times’ın haberine göre raporda şirket gelirlerinin yüzde 54’ünü oluşturan ürünlerin dünya genelinde kullanılan sağlık yıldızı derecelendirme (HSR) ölçeği uyarınca 3.5 puanın altında kaldığı bildirildi. Ancak söz konusu ürünlere evcil hayvan mamaları, bebek maması, vitaminler ve özel tıbbi besinler dahil değil.
HSR ölçeği her bir üründeki doymuş yağ, şeker ve tuz oranının yanı sıra lif, meyve ve sebze gibi “pozitif besin” miktarını göz önüne alıyor.
Nestlé’nin rakamları duyurma sebebi ise sektörde besin değerlerine dair şeffaflığının artması için baskı yapan paydaşlar ve aktivistler. İsviçre merkezli Nestlé bu beyanla “şeffaflık çıtası belirlediğini” ve sektörde “bütün global portföyünün besin değerini bildiren” ilk şirket olduğunu söyledi.
Şeffaflık kampanyası yürüten çevreler açıklamayı olumlu karşılasa da şirketin büyük ölçüde sağlıksız ürün satışı üzerinden faaliyet göstermesine tepki geldi. Ambalajlı gıda üreticilerinin göz önünde olma sebebi küresel obezite sorunu. Obeziteyle mücadele adına bazı hükümetler yüksek şekerli ürünlere ekstra vergi getirirken bunların reklam ve satış promosyonlarını kısıtlıyor.
Nestlé CEO’su Mark Schneider sodyum, şeker ve doymuş yağ miktarını azaltmada “şimdiden büyük aşama” kaydettiklerini söylüyor. Ayrıca bitki temelli yeni ürünlerin piyasaya sürüldüğüne vurgu yapılıyor.
Yazının tamamını görebilmek için lütfen abone olun. ABONE OL
Aboneyseniz
üye
girişi
yapınız.
Oksijen'e e-gazete aboneliği ile edineceğiniz avantajlar; Oksijen yazarlarının tüm yazılarına erişim Gazeteoksijen.com üzerinden 7/24 güncel haber erişimi Her gün e-posta kutunuza gelen Oksijen bülteni Gazete Oksijen, O2 ve özel yayın arşivine erişim