19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 09.05.2023 17:35 | Son Güncelleme: 09.05.2023 17:58

1. İstanbul Müzik Festivali dinleyicilerle buluşuyor: 12 eser prömiyer yapacak

İstanbul Kültür Sanat Vakfı 12 eser prömiyer yaptığı 1. İstanbul Müzik Festivali'nin 1-17 Haziran tarihlerinde müzikseverlerle buluşacağını açıkladı
1. İstanbul Müzik Festivali dinleyicilerle buluşuyor: 12 eser prömiyer yapacak

1. İstanbul Müzik Festivali, 1-17 Haziran tarihlerinde müzikseverlerle buluşacak. İstanbul Kültür Sanat Vakfı'ndan (İKSV) yapılan açıklamaya göre, izleyiciler bu yıl 12 yeni eser dinleyecek, 8 eser dünya prömiyeri, 4 eser ise Türkiye prömiyeri yapacak. Festival kapsamında, çağdaş müzik üretimine katkıda bulunmak amacıyla 2011 yılından beri yurt içi ve yurt dışından bestecilere eser siparişleri veriliyor.

Besteci Fazıl Say'ın festivalin siparişi üzerine bestelediği Dünya Anne, festival kapsamında iki konserde izleyiciyle buluşacak. Besteciler Meriç Artaç, Kate Moore ve Aida Shirazi tarafından yazılan üç bölümlük bir eser de festivalde dünya prömiyerini yapacak. Ayrıca Yarının Kadın Yıldızları konseri de bu yıl, festivalin TSKB desteğiyle Cumhuriyet'in 100. yılı onuruna sipariş ettiği, Cem Esen tarafından bestelenen eserin dünya prömiyerine sahne olacak.

Festivalin erken dönem tango bestecilerine saygı duruşunda bulunacağı Cumhuriyet Tangoları konserinde izleyiciler, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası şefi ve besteci Hasan Niyazi Tura'nın festivale hediye ettiği, ilk defa dinleyici karşısına çıkacak enstrümantal tango eserini dinleme fırsatı bulacak. Yaşar Kemal'in romanının müzikli tiyatro uyarlaması olan Binboğalar Efsanesi ise festivalin ev sahipliği yaptığı bir diğer dünya prömiyeri olacak. Konserde Michael Ellison'ın müziğini, metin ve rejide Simon Jones, koreografide Evrim Akyay, videoda NohLab tamamlayacak ve Can Okan'ın şefliğindeki Hezarfen Ensemble seslendirecek. Bu yıl 18 farklı mekanda, 25 konsere ev sahipliği yapacak festivale ilişkin ayrıntılı bilgiye "muzik.iksv.org" adresinden ulaşılabilecek.

Kaynak: AA