26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.04.2022 22:10 | Son Güncelleme: 09.04.2022 09:28

Akademi'den 10 yıl men cezası alan Will Smith: Karara saygılıyım, kabul ediyorum

ABD’de Oscar ödüllerini düzenleyen Motion Picture Academy, 27 Mart’taki Oscar ödül töreninde sunucu Chris Rock'i tokatlayan aktör Will Smith'e etkinliklere 10 yıl katılamama cezası verdi. Hollywood yıldızı “Akademi’nin kararına saygılıyım, kabul ediyorum” dedi.
Akademi'den 10 yıl men cezası alan Will Smith: Karara saygılıyım, kabul ediyorum

Akademi heyeti, 94. Oscar töreninde eşiyle ilgili esprisi üzerine sahneye çıkarak Chris Rock'a tokat atan Will Smith'le ilgili olası yaptırımları tartışmak üzere toplandı. 18 Nisan'da yapılması planlanan ancak Smith'in istifası üzerine öne çekilen toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.  Akademi'den yapılan açıklamada Chris Rock'a tokat atan Will Smith'e Oscar galasından ve Akademi etkinliklerinden 10 yıl boyunca men cezası geldi.

Oscar'ı gölgede bıraktı

Akademi Başkanı David Rubin ve CEO Dawn Hudson'ın yazılı olarak açıkladıkları kararda bu yılki Oscar'ların Will Smith'in sahnede sergilediği kabul edilemez ve zararlı davranışların gölgesinde kaldığına dikkat çekildi. 

Açıklamada "Will Smith'in davranışına yanıt olarak aldığımız karar, sanatçılarımızın ve konuklarımızın güvenliğini koruma ve Akademi'ye olan güveni yeniden sağlama hedefine doğru atılmış bir adımdır. Ayrıca bunun, dahil olan ve etkilenen herkes için bir iyileşme sürecinin başlayabileceğini umuyoruz” denildi.

Ödül muamması

Smith’in o gece aldığı ödülün geri alınıp alınmayacağı veya 10 yıl boyunca Oscar’a aday gösterilip gösterilmeyeceği konusunda ise bir detay verilmedi.

"Kararı kabul ediyorum"

Akademinin kararına karşı açıklama yapan Will Smith de “Akademi’nin kararına saygılıyım, kabul ediyorum” ifadesini kullandı.


Olayın geçmişi

94. Akademi Ödülleri töreninde komedyen sunucu Chris Rock, Will Smith'in eşi Jada Pinkett Smith'in saçkıran rahatsızlığını espri konusu yapınca siyahi oyuncu sinirle sahneye gelerek Rock'a tokat attı ve "Karımın adını ağzına alma" diye bağırdı.b Rock, tokat yedikten sonra soğukkanlılığını korudu ve Los Angeles Polis Departmanı'na göre suçlamada bulunmayı reddetti.

Akademinin ertesi günü yaptığı ilk kınama açıklamasından sonra oyuncu Smith de sunucu Rock başta olmak üzere herkesten özür dilediğini yazılı bir açıklamayla duyurdu. Smith daha sonra Akademi üyeliğinden istifa etti