26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.11.2022 14:03 | Son Güncelleme: 21.11.2022 14:24

Artam'ın 379. müzayedesine büyük ilgi

Türk sanatının modern ve çağdaş ustalarının yapıtlarını bir araya getiren 379’uncu Artam müzayedesi büyük ilgi gördü. Halil Paşa'nın Dikiş Diken Büyükanne'si 5 milyon 400 bin TL'ye Devrim Erbil'in İstanbul’un İki Yakası ise ise 2 milyon 50 bin TL'ye alıcı buldu
Halil Paşa/Dikiş Diken Büyükanne
Halil Paşa/Dikiş Diken Büyükanne

Klasik ve çağdaş tabloların bir arada satışa sunulduğu Artam Antik A.Ş. 379. müzayedesinde usta sanatçıların eserleri satış rakamları ile dikkat çektiler. Halil Paşa (1852-1939) Dikiş Diken Büyükanne konulu 90 x 70 cm ebatlı tuval üzerine yağlıboya eseri 5 milyon 400 bin TL ile müzayedenin en değerli eseri olurken, Burhan Doğançay’ın Çifte Gerçeklik konulu tablosu 1 milyon 865 bin TL fiyata alıcı buldu. Devrim Erbil’in İstanbul’un İki Yakası konulu triptik tuval çalışması 2 milyon 57 bin TL ile bir başka rekor fiyat olarak kayıtlara geçti.

Burhan Doğançay’ın Çifte Gerçeklik

Klasik Türk resminin usta ismi İbrahim Çallı imzalı Kadınlar 1 milyon TL, Natürmort 640 bin TL fiyata satıldı. Anadolu kasabalarını betimlediği işleriyle tanıdığımız Oya Zaim Katoğlu’nun Sonbahar konulu eseri 770 bin TL, Turan Erol’un Ağrı Dağı 850 bin TL, Alaettin Aksoy Masadakiler 617 bin TL fiyata satıldı. Ferruh Başağa Soyut 700 bin TL, Mehmet Güleryüz’in Matadorlar eseri 745 bin TL fiyata alıcı buldu.

Adnan Çoker Gök Çemberleri

Güncel sanatın önemli temsilcilerinden Kemal Önsoy’un Ormanın Ortasında bir Ağaçtım adlı eseri 925 bin TL’ye satıldı. Müzayedenin en çok ilgi gören eserleri arasında Zeki Faik İzer, Sabri Berkel ve Komet eserleri yer alırken Adnan Çoker Gök Çemberleri 797 bin TL’ye ulaştı.

Eserleri saklayanlara özel teşekkür

Gösterilen yoğun ilginin sanat piyasası için çok olumlu olduğunu belirten Artam Antik A.Ş. yönetim kurulu başkanı Turgay Artam müzayede için “Pazar günü müzayedemizde Türkiye’nin önde gelen koleksiyoncuları bir araya geldi, Türk sanatına ve sanatçısına hak ettikleri ilgiyi gösteren sanat severlere teşekkür ediyoruz. Bu eserleri bugünlere kadar saklayarak koruyan ve müzayedede değerlendiren tüm eser sahiplerine de ayrıca teşekkür ediyoruz. Çevrimiçi gerçekleşen müzayedelerimizde Türkiye genelinde yüksek bir katılım görmekten çok mutluyuz” dedi.