08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.02.2024 13:34 | Son Güncelleme: 21.02.2024 14:28

Beyoncé, Country müzikte Billboard zirvesindeki ilk siyahi kadın oldu

Beyoncé, Super Bowl akşamı duyurduğu Texas Hold 'Em şarkısı ile Billboard'un Country şarkıları listesinde zirveye yerleşen ilk siyahi kadın oldu. Bu başarısıyla Taylor Swift'i yerinden eden Beyoncé hem Hot Country Songs hem de Hot R&B/Hip-Hip Songs listelerinde de zirveye yerleşen ilk kadın oldu
Fotoğraf: Instagram/ beyonce
Fotoğraf: Instagram/ beyonce

Beyoncé, Texas Hold 'Em adlı parçasının 1 numaradan giriş yapmasının ardından Billboard'un Hot Country Songs listesinde zirveye yerleşen ilk siyahi kadın oldu. Super Bowl akşamı 16 Carriages single'ı ile eş zamanlı olarak yayınlanan Texas Hold 'Em aynı zamanda 1 numaraya yükselen ikinci solo kadın sanatçı oldu. İlki ise Taylor Swift'in 2021 yılında Love Story ve All Too Well'i yeniden kaydederek elde ettiği başarıydı.

Beyoncé ayrıca, listelerin başladığı 1958 yılından bu yana hem Hot Country Songs hem de Hot R&B/Hip-Hip Songs listelerinde zirveye yerleşen ilk kadın oldu. Justin Bieber, Billy Ray Cyrus, Ray Charles ve Morgan Wallen her iki listede de lider olan diğer sanatçılar. Hot Country Songs listesi, Billboard'un birincil Hot 100 listesi gibi ABD satışlarını, yayın akışlarını ve radyo yayınlarını birleştiren çok metrikli bir liste.

Dört günde 19,2 milyon kez dinlendi

Eğlence veri şirketi Luminate'e göre şarkı yayınlandıktan sonraki dört günlük süre içinde ABD'de 19,2 milyon kez dinlendi ve 39.000 kez indirildi. Hot 100 listesine 2 numaradan giriş yapan süperstarın diğer yeni parçası 16 Carriages ise Hot 100 listesine 38 numaradan ve Hot Country Songs listesine 9 numaradan giriş yaptı. Her iki single da Beyoncé'nin 29 Mart'ta yayınlanacak olan Renaissance üçlemesinin ikinci bölümünde yer alacak.