25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.05.2022 13:51 | Son Güncelleme: 28.05.2022 17:01

Hollywood'un parlayan yeni yıldızı Millie Bobby Brown

9'unda oyunculuğa başlayan, 12'sinde tanınan, 13'ünde modellik yapan ve 16'sında yapımcılığa adım atan Millie Bobby Brown bugün yani sadece 18'inde Hollywood'un parlayan yıldızları arasında gösteriliyor. Stranger Things ile gündemde olan genç oyuncunun kariyerini ve hayatını mercek altına aldık...
Hollywood'un parlayan yeni yıldızı Millie Bobby Brown

Stranger Things'in 4. final sezonunun birinci bölümüyle gündemde olan Millie Bobby Brown, 19 Şubat 2004 tarihinde Kelly ve Robert Brown çiftinin çocuğu olarak İspanya'nın Malaga şehrinde doğdu. Brown dört yaşındayken, ailesi İngiltere’nin Dorset bölgesine taşındı.

Paige adında ablası, Charlie adında abisi ve Ava adında bir küçük kız kardeşi olan Millie Bobby Brown, bir kulağında kısmi işitme sorunu ile doğdu ve birkaç yıl içinde tüm işitme duyusunu kademeli olarak kaybetti.

Konuk oyuncu olarak başladı

Kızlarının yeteneğini fark eden aile, o daha sekiz yaşındayken bu alanda gelişmesi için Florida’ya yerleşti. 2013'te yıldız avcıları tarafından fark edilen Brown, Genç Alice rolünü canlandıran Once Upon a Time'ın bir yan ürünü olan ABC fantastik drama dizisi Once Upon a Time in Wonderland'de konuk oyuncu olarak ilk oyunculuğunu yaptı.

10 yaşında ilk başrol

2014 yılında BBC drama-gerilim dizisi Intruders'ta Madison O'Donnell olarak başrol oynadı.CBS draması NCIS, ABC sitcom Modern Family ve ABC drama dizisi Grey's Anatomy'de konuk oyuncu olarak yer aldı.

Stranger Things ile hayatı değişti

Temmuz 2016'da Netflix orijinal dizisi Stranger Things'te Eleven karakterini canlandırmasıyla hayatı değişti. 2016'da yılında Drama Dizisinde Kadın Oyuncu tarafından Üstün Performans dalında Screen Actors Guild Ödülü'ne ve Bir Drama Dizisinde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Primetime Emmy Ödülü adaylığını aldı.

Calvin Klein için modellik yaptı

Kasım 2016'da Sigma ve Birdy'nin single'ı Find Me müzik videosunda rol aldı. Ocak 2017'de Calvin Klein'ın kampanyasında yer aldı ve modellik yaptı.Brown 2018 yazında İtalyan markası Moncler'in kampanyasında modellik yaptı ve yer aldı.

Sinemaya adım attı

Godzilla: King of the Monsters (2019) ve Godzilla vs. Kong (2021) filmindeki rolleriyle Hollywood'da ilgiyi üzerine çekmeyi başardı.

Kendi markasını kurdu

Oyunculuktan kazandığı parayla yatırım yapmaya karar veren Brown, 2019'da Florence by Mills adlı bir kozmetik ve cilt bakımı serisini başlattı.

Yapımcılığa adım attı

Netflix'in Enola Holmes (2020) filminde başrol oynadı hatta dizinin yapımcılığını üstlendi.Kameralar önünde büyüyen Millie Bobby Brown (namıdiğer Eleven) bugünlerde Stranger Things'in 4. final sezonuyla gündemde. Hem oyunculuğu hem dizideki sahnelerle konuşulan Brown bugün İngiliz gazetesi Daily Mail'in sayfalarındaydı. Ancak bu sefer yetenekleri değil yasal sorunları ile gündem oldu. Habere göre; 18 yaşındaki oyuncu son filmi Damsel'in çekimleri sırasında bir hayranı tarafından ısrarlı bir şekilde takip edilince koruma emri çıkarmak zorunda kaldı. 

Rap yapıyor, boksa gidiyor ve yemeyi çok seviyor

Millie Bobby Brown sadece yıldızı parlayan bir oyuncu değil aynı zamanda Nicki Minaj gibi rap de yapabiliyor! Katıldığı canlı yayınlarda bu yeteneğini gösteren oyuncu aynı zamanda tam bir boks hayranı. Genç oyuncu haftada birkaç salona gidiyor ve antrenman yapıyor. Ancak spor motivasyonunun arkasında yemek motivasyonu saklı. Brown yemek yemeyi çok sevdiği için çok aktif kalması gerektiğini söylüyor...