02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.11.2022 11:47 | Son Güncelleme: 19.11.2022 12:01

Oksijen'den İstanbul rehberi: 20 Kasım Pazar günü için öneriler

Hafta sonu için hala plan yapmayanlara şehirden ve platformlardan seçkiler... Sergi, tiyatro, podcast, ekran ve dahası...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 20 Kasım Pazar günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri

Bomontiada’da Yeni Sergi

Yapı Kredi Bomontiada’da sergilenen Gül Kozacıoğlu’nun I SEE YOU başlıklı sergisini görmek için son gün 20 Kasım. Kuantum fiziğini merkeze alan bu interaktif sergiyi Pazar günü 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Bomontiada’da yer alan restoranlara ve kafelere de göz atarak, sanat dolu bir günün keyfini çıkabilirsiniz.

Şıngır Şıngır Beyoğlu

Ali Poyrazoğlu’nun yepyeni doğaçlama oyunu Şıngır Şıngır Beyoğlu 20 Kasım’da Beylikdüzü AKSM’de olacak. Hayatından kesitlerin yanında, Beyoğlu’nun büyüleyici tarihine değinen usta oyuncu, izleyenleri uzun süre etkisinden çıkamayacakları bir sohbete davet ediyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Yaratıcı Alanda Eşitlik

İKSV Kültür Politikaları Çalışmaları’nın yayımladığı Kültür-Sanat Dünyasında Toplumsal Cinsiyet: Tartışmalı Konular, Yapısal Sorunlar, Çözüm Önerileri raporundan yola çıkan özel bir yayın. Zorlu Holding’in toplumsal cinsiyet eşitliği yaklaşımı Eşit Bi’Hayat’ın desteğiyle hayata geçen bu podcast serisinde Duygu Demirdağ, her hafta yaratıcı sektörün farklı alanlarından konuklarıyla toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine sohbet ediyor.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

Mor Sektör

Formula 1 sezonu boyunca tüm yarışlar sonrasında kapsamlı değerlendirmeleri dinlediğimiz özel bir yayın. Farklılığı, biraz da perde arkasına hakim bir pilotun da mikrofonda olmasından kaynaklanıyor. Nebil Evren’e eşlik eden isim, bir dönem GP2’de ülkemizi temsil eden yarış pilotu Jason Tahincioğlu.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

Ekran

Broadcast News - Disney+

Büyük bir televizyon kananının haber bülteni, büyük egolar ve bir aşk üçgeni… 1987 yapımı film yetenekli yapımcı Jane, ona platonik aşık olan acar muhabir Aaron ile kendini beğenmiş haber spikeri Tom üzerinden bir haber kanalının arka planını anlatıyor. Başrollerde William Hurt, Albert Brooks ve Holly Hunter var. 21 Kasım, Dünya Televizyon Günü arifesinde güzel bir seçim olabilir.