25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.08.2022 16:54 | Son Güncelleme: 06.08.2022 17:15

Oksijen'den İstanbul rehberi: 7 Ağustos pazar günü için öneriler

Tiyatrodan, dijital platformlara, festivalden kitaplara kaliteli bir pazara hazır mısınız? Oksijen'den haftanın son günü için arayışta olanlara; Mekan, müzik, podcast önerisi ve çok daha fazlası...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 7 Ağustos pazar günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri

 Süt Kardeşler

Geleneksel Türk Tiyatrosuna 65 yıl emek veren usta oyuncu Nejat Uygur tarafından sahnelenmiş olan Süt Kardeşler bu sefer Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından günümüz yorumuyla sahneleniyor. Geleneksel Türk Tiyatrosundan örnekler sunan oyun 7 Ağustos Pazar günü Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda seyircisiyle buluşuyor.

Bir Yaz Gecesi Festivali

Saykedelik müziğin Türkiye’deki öncülerinden BaBa ZuLa’nın müzikleriyle eşlik edeceği sessiz film klasiği Salome, Beykoz Kundura’da gerçekleştirilen Bir Yaz Gecesi Festivali kapsamında 7 Ağustos Pazar akşamı izleyenlerle buluşuyor. Enfes boğaz manzarasıyla tüm İstanbulluları davet eden film gösterimleri 14 Ağustos’a kadar devam edecek.

Memet Özer'den mekan önerisi

MSA’nın Restoranı Sabancı Müzesi

Pazar kahvaltısı için, şehirdeki en güzel adreslerden biri. Harika manzarası, sessiz ve dingin ortamı ile nefis bir alternatif. Ortaya söyleyeceğiniz peynir ve şarküteri tabakları özenli. Kruvasan ve pan cake çeşitlerini deneyin derim. 

Selim Karakaya'dan podcast önerileri 

Alternatif Gösteri

Rasim Özgür Dönmez, iktidar peşinde olanları değil, iktidar odaklarına rağmen kendilerine alternatif bir yol çizenleri konuk etmek gibi iddialı bir tanımla yola çıkıyor. Hayatın her gün yeniden yazılan bir gösteri olarak tanımlandığı yayında, değişik alanlardan çeşitli seslerin yolculuklarını dinleme şansımız oluyor.

Nereden Dinlerim? Spotify

The Good The Bad and The Cinema

Konulara, dönemlere, bölgelere, karakterlere adanan bölümler ya da festivaller ve etkinlikler için hazırlanan özel dosyalar. Mehmet Sindel ve Kemal Akçay sinemaya dair hemen her konuyu ele aldıkları geniş içerikli bir yayınla karşımızdalar.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

Ekran önerisi

Flee – BeIN Connect

Aynı anda En İyi Uluslararası Film, En İyi Belgesel ve En İyi Animasyon kategorilerinde aday olarak Oscar tarihine geçen ve henüz çocukken Afganistan'dan kaçıp mülteci olarak Danimarka'ya giden Amin'in hayat hikayesini konu edinen Flee (Kaçış) hiçbir dalda heykeli alamasa da hem kaçırılmayacak hem unutulmayacak bir film. 7 Ağustos Pazar itibariyle platformda.