13 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.02.2022 13:17 | Son Güncelleme: 26.02.2022 13:49

Sean Penn, Ukrayna'ya gitti: Rusya saldırısının belgeselini çekiyor

Oscarlı oyuncu Sean Penn (61) savaş başlamadan kısa süre önce gittiği Ukrayna'da yaşananların belgeselini çekiyor. Bir yıldır süregelen gerilim hakkında belgesele hazırlanan Penn, bu hafta başında Ukrayna'ya gidip lider Zelenskiy ile görüştü, basın toplantılarını da yerinde takip etti
Sean Penn, Ukrayna'ya gitti: Rusya saldırısının belgeselini çekiyor

ABD Dışişleri Bakanlığı vatandaşlarına Ukrayna'yı mümkün olduğunca çabuk terk etmeleri tavsiye etse de Hollywood yıldızı Sean Penn, Rus işgali ve Ukrayna'nın bağımsızlık mücadelesi hakkındaki belgesel çalışmalarına devam ediyor.

Üst düzey hükümet yetkilileriyle bir araya gelerek görüşmeler gerçekleştiren ve saha görüntüleri toplayan Penn, Ukrayna'ya bu hafta geldi ancak belgeseli Rusya'nın Ukrayna sınırına asker göndermeye başladığı ve olası bir istila hakkında spekülasyonlara yol açtığı Kasım 2021'den beri hazırlıyor. Penn, yerel gazeteciler, askeri yetkililer ve başbakan yardımcısı Iryna Vereshchuk ile konuşmasının yanı sıra işgal başladığından beri düzenlenen hükümet basın brifinglerine de katıldı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, resmi Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımda da Penn ile olayları değerlendirirken çekilen bir videoya yer verdi. Ukrayna hükümeti yaptığı açıklamada, "Yönetmen, Ukrayna'da şu anda meydana gelen tüm olayları kaydetmek ve dünyaya Rusya'nın ülkemizi işgali hakkındaki gerçeği anlatmak için özel olarak Kiev'e geldi" ifadeleri yer aldı.

“Sean Penn bugün Ukrayna'da, Ukrayna'yı destekleyenler arasında. Ülkemiz, böyle bir cesaret ve dürüstlük gösterisi için kendisine minnettardır” denildi.

Sean Penn, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen Suudi asıllı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın belgeselini çekmek için geçen Aralık ayında Istanbul'a gelmişti. Penn, Sunset Restorant'ta oyuncu Selçuk Yöntem'le tanışıp sohbet etmişti.